buurt

Goed contact met buren brengt geluk

“Beter een goede buur, dan een verre vriend” is een spreekwoord dat algemeen bekend is. Maar hoe je goed contact met je buren moet onderhouden, dat gebeurt niet zomaar, daar moet je wel wat voor doen. Samen met je buurtgenoten voor een veilige en gezellige buurt zorgen dat is de moeite meer dan waard. Goed contact met je buren brengt geluk.

Goed contact met buren brengt geluk

Goed contact met mensen uit de buurt geeft toegevoegde waarde aan je leven. Het kan er aan bijdragen je meer verbonden te voelen met de wereld om je heen. Je bedenkt het misschien niet meteen maar het kan zelfs bijdragen aan je geluk en gezondheid als je af en toe eens iets voor je buren doet. Wat kun je dan zoal doen voor je buren, zul je denken. Gewoon elkaar gedag zeggen of de zware boodschappen tas even dragen wanneer je ziet dat je buurvrouw daar moeite mee heeft. Maar ook eens iets lenen of juist uitlenen aan of van een buur. Het is naast prettig ook praktisch goed contact te hebben met je buren.

Goed contact buren is praktisch

Even een ei halen bij de buren of een pakje melk, wanneer je druk bent voor je verjaardag maar je dat net vergeten bent voor de cake in huis te halen. Dat lijkt misschien suf, maar daarmee geef je juist aan dat  de drempel naar de buren laag is.  Wanneer je eens een avond niet thuis bent, kun je ook aan de buren vragen een oogje in het zeil te houden. Zo ook met een vakantie. Ook de post is makkelijk door de buren weg te werken, zodat je brievenbus niet uitpuilt. Hulp en steun van dichtbij ontvangen is soms heel prettig, wanneer je familie niet om de hoek woont. Sociale controle is dan aangenaam idee.

Maak een praatje met je buren

Hoe bouw je zomaar een goed contact op met je buren. Een begin kun je daarmee maken door jezelf voor te gaan stellen wanneer je ergens nieuw gaat wonen. Zie je een buur buiten staan ga dan een praatje maken en stap er op af. Meldt even wanneer je een feestje gaat geven en het aantal decibels een stuk hoger zullen zijn dan normaal. Dit melden en daarbij rekening houden met elkaar voorkomt irritatie. Merk je dat je buren niet zo’n behoefte hebben aan regelmatig contact, dan moet je dat respecteren.  Er zijn mensen die liever op zich zelf zijn. Je kunt elkaar op straat natuurlijk vriendelijke gedag zeggen, zonder dat je perse op elkaar verjaardagen komt. Elkaar vriendelijk begroeten daar kan niemand bezwaar tegen hebben.

Buurtpreventie doe je samen

Naast het wonen in een gezellige buurt is het voor iedereen ook prettig al het er veilig is.  Daar werk je zelf aan mee, door je ramen en deuren goed te sluiten, je fiets op slot te doen, de auto af te sluiten. De app Nextdoor is een zeer effectief middel tegen inreken in de wijk. Er is een soort gedragscode ingesteld, namelijk SAAR. Dit staat voor Signaleer, Alarmeer, APP je bericht waarin  je signalement of geziene situatie meldt en Reageer. Met reageren wordt bedoeld dat je actie onderneemt, maar altijd met veiligheid voor jezelf voorop.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.