gelovig dating
12 April 2015

God is niet sexy

Voor gelovige mensen zou het wel eens moeilijker kunnen zijn om een partner te vinden dan voor niet gelovigen. Dit met dank aan het “Ned Flanders-effect”. Uit een studie blijkt dat gelovige mannen en vrouwen vaak worden gezien als stijf en traditioneel, zelfs al is dit helemaal niet het geval.

Stereotypes

Psychologen aan de universiteit van Oxford, Maryland en Otago kwamen tot de conclusie dat de stereotypes die er in de Westerse wereld bestaan rond gelovige mensen ervoor zorgen dat ze als minder aantrekkelijk worden aanzien door niet-gelovigen. De studie kwam tot het besluit dat de zogenaamde ‘religieuze homogamie’ -de neiging van mensen om een relatie aan te gaan met iemand van hetzelfde geloof- voor een deel wordt bepaald door de vooroordelen die we hebben tegenover die persoon.

Fictieve datingprofielen

Gebruikmakend van fictieve online datingprofielen kwamen de onderzoekers tot de conclusie dat hoe religieuzer iemand leek, hoe meer een niet-gelovige van de veronderstelling uitging dat die persoon niet openstond voor nieuwe inzichten, en hoe minder aantrekkelijk de persoon in kwestie gevonden werd.

The Simpsons

“Het stereotype mag dan wel onjuist zijn, maar het bestaat én het heeft een invloed op onze samenleving”, aldus professor Jonathan Jong van de universiteit van Oxford. “Vandaar ook de vergelijking met Ned Flanders, de gelovige buurman uit ‘The Simpsons’. Hoewel vriendelijk wordt hij ook stijf en intolerant afgeschilderd op TV. Geheel naar de manier waarop onze samenleving gelovige mensen ziet.”

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Hoe eerlijk zijn singles bij het maken van hun datingprofiel

Wie heeft er nog nooit een leugen vertelt aan zijn Crush tijdens het...

Datingpiek in januari: 76% meer singles maken datingprofiel aan

Move over Blue Monday, Love Sunday staat voor de deur!

Erop uit: ontdek de tentoonstelling ‘foute boeken’

Iets origineels doen met je date dit weekend of gewoon lekker...

Plek in de kerk voor singles kan beter, nadruk nog teveel op gezinnen

Singles zijn redelijk tevreden over hun plek in de kerkelijke gemeente....

Facebook lanceert dating app met secret crush

Zit je graag op Facebook en ben je nog op zoek...

singlessite gidsen

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

advertentie