gelovig dating

God is niet sexy

Voor gelovige mensen zou het wel eens moeilijker kunnen zijn om een partner te vinden dan voor niet gelovigen. Dit met dank aan het “Ned Flanders-effect”. Uit een studie blijkt dat gelovige mannen en vrouwen vaak worden gezien als stijf en traditioneel, zelfs al is dit helemaal niet het geval.

Stereotypes

Psychologen aan de universiteit van Oxford, Maryland en Otago kwamen tot de conclusie dat de stereotypes die er in de Westerse wereld bestaan rond gelovige mensen ervoor zorgen dat ze als minder aantrekkelijk worden aanzien door niet-gelovigen. De studie kwam tot het besluit dat de zogenaamde ‘religieuze homogamie’ -de neiging van mensen om een relatie aan te gaan met iemand van hetzelfde geloof- voor een deel wordt bepaald door de vooroordelen die we hebben tegenover die persoon.

Fictieve datingprofielen

Gebruikmakend van fictieve online datingprofielen kwamen de onderzoekers tot de conclusie dat hoe religieuzer iemand leek, hoe meer een niet-gelovige van de veronderstelling uitging dat die persoon niet openstond voor nieuwe inzichten, en hoe minder aantrekkelijk de persoon in kwestie gevonden werd.

The Simpsons

“Het stereotype mag dan wel onjuist zijn, maar het bestaat én het heeft een invloed op onze samenleving”, aldus professor Jonathan Jong van de universiteit van Oxford. “Vandaar ook de vergelijking met Ned Flanders, de gelovige buurman uit ‘The Simpsons’. Hoewel vriendelijk wordt hij ook stijf en intolerant afgeschilderd op TV. Geheel naar de manier waarop onze samenleving gelovige mensen ziet.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.