doel stellen

Glazen plafond: eigen schuld

Vrouwen hebben het aan zichzelf te wijten dat ze op cruciale functies nog steeds onder en niet naast mannen werken. Dat stelt Sheryl Sandberg, topvrouw bij Facebook, in haar boek dat vanaf maandag in de schappen ligt. 

“Door een gebrek aan zelfvertrouwen, doordat we onze hand niet opsteken en door ons terug te trekken als we naar voren moeten leunen”, stelt de 43-jarige Amerikaanse.

Geringe kansen

Ook al zijn vrouwen zelf schuldig aan hun geringe kansen om in de top van het bedrijfsleven te belanden,  de carrièrekansen van vrouwen zijn wel afhankelijk van mannen, stelt Sandberg. Een werkende moeder zou namelijk 3 banen hebben – de kinderen, haar baan en het huishouden. Een man maar één. “Wie denk je dat zijn baan sneller opzegt?”, aldus de topvrouw.

Mannen: Ik ben geweldig!

Volgens Sandberg onderschatten vrouwen hun eigen kunnen systematisch. Ze onderhandelen niet voor zichzelf op de werkvloer. En belangrijker, volgens de carrièretijger, de meeste mannen schrijven hun succes aan zichzelf toe. Vrouwen schrijven succes aan andere factoren toe. Sandberg: “Vraag je mannen waarom ze iets goed hebben gedaan, dan zeggen ze: ‘pff, ik ben geweldig!’. Stel je diezelfde vraag aan vrouwen dan zeggen ze dat door iemand geholpen werden, geluk hebben gehad, hard hebben gewerkt.

Flexibiliteit voorop

Een onderzoek van Accenture geeft een kijkje in het privéleven van de vrouw: daaruit blijkt namelijk dat haar privéleven een grote rol speelt in haar werkende leven. Vrouwen zouden flexibiliteit en een goede balans tussen werk en privé namelijk belangrijker vinden dan loon, waardering en persoonlijke ontwikkeling binnen het bedrijf.

Bron: Telegraaf

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!