gezond verstand

Gezond verstand voor gezonder leven

Soms zijn er zaken waar je met je gezond verstand niet bij kunt. Wat denk je bijvoorbeeld van de heisa rondom Sinterklaas en zijn zwarte pieten. Ik ben benieuwd op welke kleur er uit gekomen wordt in de stad waar Sint op tv wordt binnengehaald. Maar is dan iedere stad en dorp weer eigen baas over zijn pieten? Om de slavernij kunnen we niet heen. Zo vol met discriminatie als lijkt, kan het feest van Sint en Piet nooit bedoeld zijn.

Gezond verstand

Nu ik het over gezond verstand heb, zijn er enkele stellingen die eerder geacht werden ongezond te zijn. Niet dus. Op de site van Welingelichtekringen.nl werden een aantal aannames opgesomd die misschien tegen je gezonde verstand in druisen maar die juist goed voor je zijn. De aannames blijken in de praktijk dus tip voor de gezondheid.

Ik kan me voorstellen dat je als single je nog minder snel iets laat wijsmaken, daar voor moet je als single namelijk te veel zelf ontdekken. Maar soms is het niet verkeerd je te laten overtuigen van iets waar je in eerste instantie grote twijfels bij hebt, maar dan wel op basis van je gezond verstand.

Gezondheids tips

1. Een dutje doen? Drink eerst een kopje koffie

Mensen die koffie dronken en daarna een dutje van 20 minuten deden, voelden zich daarna veel uitgeruster en alerter dan mensen die géén koffie dronken voor een powernap. Dit komt omdat de cafeïne net begint te werken als je weer wakker wordt.

2. Maaltijd genuttigd? Poets niet meteen je tanden

Wacht met poetsen een half uur tot een uur mee. Zuren in het voedsel maken je tanden zachter en poetsen kan dan je tanden beschadigen.

3. Kleinere maat dragen? Kom eerst in gewicht toe

Dat wil zeggen, door middel van spierweefsel. Spieren wegen evenveel als vet, maar nemen minder ruimte in beslag. Iemand die zwaarder weegt en veel sport, kan vaak een kleinere maat aan.

4. Opgeblazen gevoel? Drink water

Als wrijven niet helpt, kan dit vaak wel helpen, al voelt het als het laatste wat je wilt. Eet je bijvoorbeeld veel vezels, dan heeft je lichaam meer water nodig om efficient te kunnen werken. Opgeblazenheid kan ook een symptoom van uitdroging zijn. Het lichaam houdt dan krampachtig vast aan het water dat er is.

5. Warm? Drink iets warms om af te koelen

Beter dan ijsthee is warme thee om af te koelen. Je lichaam voelt de hoge temperatuur van het drankje en zorgt ervoor dat je meer gaat zweten, waardoor je afkoelt.

6. Moe? Ga sporten

Na een lange, vermoeiende werkdag is sporten wel het laatste waar je zin in hebt. Maar sporten zou je juist dan veel energie geven. 30 minuten sporten geeft al een verbetering van de gemoedstoestand en vermindert vermoeidheid.

7. Ziektes tegengaan? Stop met het gebruik van antibacteriele zeep

Het is niet bewezen dat deze zeep risico’s vermindert. Wel is gebleken dat de zeep je lichaam resistent kan maken. Bovendien zit er triclosan in, dat in verband wordt gebracht met schadelijke gezondheidseffecten.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!