gezond verstand

Gezond verstand voor gezonder leven

Soms zijn er zaken waar je met je gezond verstand niet bij kunt. Wat denk je bijvoorbeeld van de heisa rondom Sinterklaas en zijn zwarte pieten. Ik ben benieuwd op welke kleur er uit gekomen wordt in de stad waar Sint op tv wordt binnengehaald. Maar is dan iedere stad en dorp weer eigen baas over zijn pieten? Om de slavernij kunnen we niet heen. Zo vol met discriminatie als lijkt, kan het feest van Sint en Piet nooit bedoeld zijn.

Gezond verstand

Nu ik het over gezond verstand heb, zijn er enkele stellingen die eerder geacht werden ongezond te zijn. Niet dus. Op de site van Welingelichtekringen.nl werden een aantal aannames opgesomd die misschien tegen je gezonde verstand in druisen maar die juist goed voor je zijn. De aannames blijken in de praktijk dus tip voor de gezondheid.

Ik kan me voorstellen dat je als single je nog minder snel iets laat wijsmaken, daar voor moet je als single namelijk te veel zelf ontdekken. Maar soms is het niet verkeerd je te laten overtuigen van iets waar je in eerste instantie grote twijfels bij hebt, maar dan wel op basis van je gezond verstand.

Gezondheids tips

1. Een dutje doen? Drink eerst een kopje koffie

Mensen die koffie dronken en daarna een dutje van 20 minuten deden, voelden zich daarna veel uitgeruster en alerter dan mensen die géén koffie dronken voor een powernap. Dit komt omdat de cafeïne net begint te werken als je weer wakker wordt.

2. Maaltijd genuttigd? Poets niet meteen je tanden

Wacht met poetsen een half uur tot een uur mee. Zuren in het voedsel maken je tanden zachter en poetsen kan dan je tanden beschadigen.

3. Kleinere maat dragen? Kom eerst in gewicht toe

Dat wil zeggen, door middel van spierweefsel. Spieren wegen evenveel als vet, maar nemen minder ruimte in beslag. Iemand die zwaarder weegt en veel sport, kan vaak een kleinere maat aan.

4. Opgeblazen gevoel? Drink water

Als wrijven niet helpt, kan dit vaak wel helpen, al voelt het als het laatste wat je wilt. Eet je bijvoorbeeld veel vezels, dan heeft je lichaam meer water nodig om efficient te kunnen werken. Opgeblazenheid kan ook een symptoom van uitdroging zijn. Het lichaam houdt dan krampachtig vast aan het water dat er is.

5. Warm? Drink iets warms om af te koelen

Beter dan ijsthee is warme thee om af te koelen. Je lichaam voelt de hoge temperatuur van het drankje en zorgt ervoor dat je meer gaat zweten, waardoor je afkoelt.

6. Moe? Ga sporten

Na een lange, vermoeiende werkdag is sporten wel het laatste waar je zin in hebt. Maar sporten zou je juist dan veel energie geven. 30 minuten sporten geeft al een verbetering van de gemoedstoestand en vermindert vermoeidheid.

7. Ziektes tegengaan? Stop met het gebruik van antibacteriele zeep

Het is niet bewezen dat deze zeep risico’s vermindert. Wel is gebleken dat de zeep je lichaam resistent kan maken. Bovendien zit er triclosan in, dat in verband wordt gebracht met schadelijke gezondheidseffecten.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.
sinterklaasavond alleenstaande ouder
By Tijmen ·
8 november 2021

Tips voor een heerlijk avondje Sinterklaas

Sint zat te denken wat hij dit jaar moest schenken... Wij helpen je op weg met de leukste cadeautips en, niet onbelangrijk, het perfecte Sinterklaasgedicht!
By Tijmen ·
29 oktober 2021

Single zijn is je kracht

hutspot
By Margret ·
28 oktober 2021

Singlesrecept: originele Leidse hutspot voor Leidse singles

Met het oog op Leidens Ontzet op 3 oktober een zeer bijpassend recept, min of meer afgestemd op singles. Origineel recept was berekend op groot gezin van 4 eeuwen terug.