Water tegen kater

Gezond en feesten kan samen gaan

Uitgaan en feestelijk eten kan best gezond zijn. Een opgewekt gevoel wat vaak met op stap gaan en uit eten te maken heeft, zal vast al een beter soort hormonen aanmaken dan een sombere stemming. Soms kan het echter te gezellig worden en dan wordt de gezondheid weleens op een lager niveau geplaatst. Zorg goed voor je lever, want daar moet je je hele leven mee doen. 

Feesten en gezond blijven

Heb je iets te diep in het glaasje gekeken, dan was het vast gezellig. Maar wanneer je denkt dat je goed bezig bent, dan weet je daarop zelf ook wel het antwoord. Nee, natuurlijk niet. Maar gezelligheid kent geen tijd en geen grenzen. De dag na het feestje heb jij ook vast wel eens gedacht, was ik maar net iets eerder naar huis gegaan, of had ik die 4 laatste biertjes maar niet genomen. Hoe kun je feesten en toch gezond blijven?

1. Zorg voor een bodem

Er zijn zeker trucjes te bedenken en handige weetjes die je er voor zorgen dat je toch met plezier een feestje viert maar de kater net iets minder groot is. Wat vaak gezegd wordt is dat je moet zorgen voor een goede bodem. Dat is ook waar, want deze bodem vormt een beschermlaagje dat te snelle opname van alcohol tegengaat. Een maaltijd vooraf met veel vet, koolhydraten en veel voedingsstoffen.

2. Kijk uit met bubbels

Drank met bubbels laten zich drinken als limonade. Dit geeft je vaak het idee, dat er niet zoveel alcohol inzit. Misschien is het percentage ook wel iets lager, maar door het mousserende van dit soort drankjes wordt de alcohol sneller opgenomen en stijgt het eerder naar je hoofd,

3. Goedkoop is slecht koop

Net als met veel zaken geldt ook voor wijn dat goedkoop vaak duur koop is. of in ieder geval een slechte koop is. Een mousserende wijn van topkwaliteit doet je hoofd, de lijn en zelfs je portemonnee meer goed dan veel glazen goedkope bocht. Je geniet dan ook meer van ieder slokje.

4. Ingrediënten voor een geslaagd feest

Niet alleen een ongelimiteerde hoeveelheid drank kan er voor zorgen dat jouw feestje een succes wordt. Zorg daarom dat je leuke gasten hebt, die altijd wel iets te vertellen hebben. Fijne muziek is ook een belangrijk ingrediënt. Verder kunnen een ontspannen sfeer en lekkere hapjes er ook voor zorgen dat niet iedereen het alleen maar op een zuipen zet.

5. Hulp geboden

Ben je er toch ingestonken en heb je te veel gedronken, zorg dan als je daarvoor tenminste nog helder genoeg bent, dat je voor het slapen gaan een paar glazen water drinkt. Dehydratie is namelijk de reden dat je een kater krijgt. Voor de dag ernaar is het zeer van belang dat je de hoeveelheid kalium en natrium weer goed aanvult. Dit kun je voor elkaar krijgen door een snufje mineraalrijk zeezout aan je ontbijt toe te voegen. Veel fruit en groenten eten die natrium en kalium hebben is ook een aanrader.

6. Vuur is niet te blussen met vuur

Tijdens een kater heb je meer de behoefte om een neut te pakken, zodat je je kater minder denkt te voelen. Maar net als met vuur, kun je een vuur niet met vuur blussen maar alleen met water. De kater duurt alleen maar langer.

7. Veel vet is nieuwe aanslag

Een stevige maaltijd met gebakken eieren en spek, is vaak wat er na het drinkgelag gegeten wordt. Dit vette eten is weer een aanslag op je darmen en zwaarbelaste lever. De schade is het best te herstellen met vitamine B, dit zit in bonen en linzen. Eieren zijn ook wel goed, maar kook je alleen maar. Hierin zit veel cysteïne, dit is een aminozuur dat helpt bij de afbraak van stoffen die hoofdpijn veroorzaken en die zijn ontstaan bij afbraak van alcohol.

8. Zoet is de oplossing

Wat ook nodig is bij de afbraak van alcohol zijn enkelvoudige suikers, met name fructose. Daarvoor moet je je niet op koeken storten maar zorgen dat je een glas vers sinaasappelsap binnen krijgt.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.