gezond herfst singles

Gezond de herfst door

Als je buiten om je heen kijkt, zie je de eerste tekenen van de herfst al verschijnen. Het mag dan nog nazomer zijn; het najaar kondigt zich zo langzamerhand aan in het verkleuren van de bladeren en de steeds korter wordende dagen. Sommige mensen verheugen zich op de prachtige kleuren en de magische lichtinval van de herfst; anderen worden juist een beetje somber van de gedachte aan minder lange dagen en lagere temperaturen.

Of je nu wel of niet van de herfst houdt, het is sowieso een seizoen waarin we steeds minder tijd buiten en steeds meer binnenshuis doorbrengen. Zeker als single is het dan belangrijk om bewust voor jezelf te zorgen en een herfstdip te voorkomen. Hier een aantal herfsttips om optimaal van het seizoen te genieten.

Trek erop uit!

Als de dagen korter en donkerder worden, dan is het voor je gezondheid en je humeur belangrijk om dagelijks je portie daglicht en frisse lucht te krijgen. En we noemen het vaak, maar wandelen is goed voor lichaam en geest. Bovendien is het een ideale gelegenheid om met vrienden af te spreken en mooie plekken in de regio te ontdekken. Speciaal voor het najaar heeft de ANWB de 5 mooiste herfstwandelingen op een rijtje gezet, met per wandeling een route die je gratis kunt downloaden. Zorg wel dat je goede wandelschoenen draagt. Op deze website vind je advies van een expert en kun je de wandelschoenen meteen online bestellen.

Kook – óók voor jezelf

Als je alleenstaand bent, kan het verleidelijk zijn om regelmatig je eten te bestellen, het bij een broodje of salade te houden, of je maaltijd te vervangen door wat snacks. Hoewel er niets mis is met het simpel houden en eten volgens je eigen ritme, is het in de herfst wel aan te raden om wat steviger te eten. Daarbij hoeft het allemaal niet zo ingewikkeld; een goede stamppot of stoofschotel staat zo op tafel en kun je bovendien nog in porties invriezen, zodat je niet elke avond achter het fornuis hoeft te staan. Ben je niet zo’n held in de keuken? Zoek dan online wat eenvoudige recepten op of kijk op YouTube voor handige tutorials. Ben je juist een echte kookfanaat? Ga dan vooral wél een paar uur in de keuken staan om uitgebreid voor jezelf te koken; dat is niet alleen ontzettend gezond, maar kan ook een fijne manier zijn om iets liefdevols voor jezelf te doen.

Creëer regelmaat

Om in balans te blijven, is het altijd belangrijk om regelmaat in je dag te creëren. Dat geldt helemaal als er steeds beperkter daglicht is. Kijk dus naar wat voor jou natuurlijke tijdstippen zijn om te eten, te gaan slapen en op te staan, en gebruik die informatie om bewust een ritme te realiseren. Word je bijvoorbeeld vaak rond 06:00 uur wakker en slaap je dan tot 07:30 uur heel licht, dan kun je eens proberen om 06:00 uur op te staan. Tijdens deze ‘extra uurtjes’ kun je alvast aan beweging doen, uitgebreider ontbijten of al beginnen met je werk. Of wellicht ben je eigenlijk tegen 22:00 uur al kapot, maar blijf je standaard langer op om een film of serie af te kijken. Probeer dan eens om 22:00 uur al in bed te liggen met een boek. Zorg sowieso dat je ten minste 7-9 uren slaap pakt om uitgerust voor de dag te komen. Daarbij is het aan te raden je slaapkamer ’s nachts goed te verduisteren, vanaf twee uur voor het slapen niets meer te eten, en ten minste één uur voor het slapengaan niet meer naar schermen te turen.

Geniet bewust van het seizoen

Wat zijn de dingen die jij elk jaar bijzonder kunt waarderen aan de herfst? Sta daar bewust bij stil en bouw die dingen in je week in. Of je nu graag een boswandeling maakt, smult van pompoensoep (of -taart, of -latte), geniet van hardlopen in de frisse ochtendlucht of je het liefst verstopt in warme knuffelsjaals; merk op waar jij blij van wordt, en plan daar dan bewust meer van in. Zo wordt de herfst hoe dan ook genieten!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.