Surfen in Portugal

Gezocht: mijn type in Portugal

Stel je bent single en toe aan een uitje. Hoe pak je dat dan aan? Omdat je er ook naar uitkijkt om ooit met iemand samen erop uit te gaan, kun je je uitje natuurlijk ook goed gebruiken om de juiste geluksvogel tegen het lijf te lopen. Want iemand die met jou verder mag, die mag van geluk spreken. Dat moet de insteek zijn.

Er op uit in Portugal

Ik had mijn oog laten vallen op Portugal, niet om de hoek, maar wel lekker zonnig. Om er voor te zorgen dat als je niemand spot, de zon jou wel gezien heeft, heb je dat in ieder geval binnen. Bij ieder uitje geef ik het type aan, dat je daar het kunt treffen.

1. Vogelobservatiefestival van Sagres (Festival de Observação de Aves de Sagres)

Gezocht: Vrije vogel

Als je een (geluks)vogel zoekt , dan vind je die mogelijk onder vogelaars. In oktober ontvangt Sagres het Vogelobservatiefestival, het grootste birdwatching-evenement van Portugal. Sagres, een plaats met een enorme landschappelijke rijkdom en diversiteit, is op dat moment van het jaar het belangrijkste passagepunt in Portugal voor trekvogels die warme Afrikaanse oorden opzoeken.

Het festivalprogramma is erg divers en omvat activiteiten waaraan je in je eentje of met vrienden aan kan deelnemen. Je hebt de keuze tussen veldexcursies, boottochten, thematische minicursussen, lezingen, ateliers in verband met milieu-educatie, ring- en observatiesessies, paarden- en ezeltochten, historische geleide bezoeken en dolfijnobservaties. Sommige van deze activiteiten zijn gratis. Bij andereactiviteiten  is er een korting voor de deelnemers van het festival, die ook van speciale prijzen kunnen genieten in de overnachtingsmogelijkheden, restaurants en winkels die met het evenement samenwerken.

Van 2 tot 5 oktober 2014

 

2. Rip Curl Pro Portugal

Gezocht: Baywatch type

Ben je op zoek naar een sportieve surfer met een strak lijf, die jou als drenkeling in de liefde kan komen redden? Kom dan in de maand oktober naar Portugal en woon de belangrijkste internationale professionele competitie surfen bij.

Aan de Rip Curl Pro Portugal doen de beste surfers van de wereld mee.  Deze wedstrijd is onderdeel van de ASP World Tour en wordt in Peniche en Cascais gehouden. In deze tijd van het jaar zijn hier de beste voorwaarden aanwezig voor surfwedstrijden.  De stranden hier zijn dan ook zeer bekend in de surfwereld, onder andere Carcavelos, Guincho en vooral Supertubos, dat beroemd is vanwege de hoge, tubevormige golven.

12 tot 23 oktober 2014

 

3. Portugal Masters

Gezocht: Doelgericht type

Vind je het prettig dat iemand recht op zijn doel afgaat, dan is een golfer wel iemand die in aanmerking komt. In oktober komen de beste golfspelers naar Vilamoura om deel te nemen aan de Portugal Masters.

Dit evenement wordt gezien als één van de belangrijkste op golfgebied en de Masters vindt plaats op Golfclub Victoria, waarvan de baan ontworpen is door de legendarische golfer Arnold Palmer. De perfect aangelegde bunkers worden afgewisseld door meren en watervallen en de baan is dan ook een onafgebroken uitdaging voor de spelers.

Probeer in de buurt te komen, en mogelijk zijn de andere kijkers naar golf ook de moeite waard. Voor jou wordt dan dan de uitdaging.

9 oktober tot 12 oktober 2014

 

4. FIMP – Internationale Marionettenfestival

Gezocht: In de hand te houden type

Wil je graag een partner maar moet het dan wel iemand worden die zich een beetje laat leiden, die in de hand te houden is, dan is deze vast geïnteresseerd in de werking van marionetten.

In oktober vindt in Porto dan een festival plaats dat je niet moet missen. Het Internationale marionettenfestival, dat  in 2014 zijn 25-jarig jubileum viert. Kun jij mogelijk ook nog iets van leren.

Met de aanwezigheid van Puppet Bedrijven uit verschillende landen, is dit festival een ontmoeting tussen verschillende talen en kunsten. Het vindt plaats in de belangrijkste kamers van Porto, niet te groot, lekker knus.

 

 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.