thuis dineren

Gezellig thuis dineren met vrienden

Dat de wintertijd is ingegaan en de dagen korter worden, daar kunnen we niet omheen. De temperatuur die daalt, de wind die rond je huis loeit en de regen die tegen je ramen slaat. Sommige mensen houden ervan maar voor anderen kan het iets heel deprimerends hebben. Wanneer je van je huis een fijne plek maakt, dan is het prettig om die donkere dagen thuis door te brengen.

Een deken van warmte

Zorg dat je huis lekker warm voelt. Dat de warmte van je huis als een dekentje om je heen zit. Maar je kunt in plaats van de verwarming hoger draaien ook echt een deken om je heen slaan. Een minder dure oplossing en toch knus. Om het aan je voeten ook warmer te hebben zou je voor de winter maanden een warm schapenvachtje op de grond kunnen leggen of een kleed. In de woonkamer of naast je bed, voor als je uitstapt.

Breng licht in de duisternis

Warmte is aangenaam, maar licht kan vooral sfeer brengen. Kaarsjes aansteken brengt kleine lichtpuntjes, maar ook warmte. Het heeft ook iets magisch en wat je misschien niet wist is dat er een therapeutische werking van uit kan gaan. Zeker op donkere dagen kan licht en dus ook kaarsen je een warm gevoel geven. Ook sfeerverlichting kan hierin bijdragen, dus haal de kerstlampjes dit jaar maar vroeg van zolder. De boom kan nog even buiten blijven staan.

Kleuren van de herfst in huis

De herfst komt altijd met veel kleur. Die herfst met zijn kleuren kun je ook in huis terug laten komen. Schalen met bladeren, kastanjes of eikels vormen altijd een kleurrijk geheel.  De herfst is binnen, maar niet perse de kou. Pompoenen ogen ook vrolijk door hun oranje kleur. Je kunt deze verwerken in een bloemstuk of zomaar ergens neerleggen.

Gezellig thuis dineren met vrienden

Een huis is al snel gezellig wanneer er wat drukte is.Haal dus de gezelligheid in huis door vrienden uit te nodigen. Samen koken en daarna lekker lang na kletsen aan tafel. De kaarsjes had je al op tafel. Een goed glas wijn past er ook nog goed bij. Wanneer je de mogelijkheid hebt om de openhaard aan te steken dan is dat extra genieten. Maar buiten in het zicht een vuurkorf aansteken is ook een mooi alternatief. Tegen deze gezelligheid kan toch geen kroeg tegen op.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.