huilende vrouw

Gewoon lekker jezelf zijn

Hou jij voor de buitenwereld ook dapper de schone schijn op terwijl de bittere werkelijkheid er toch echt iets minder rooskleurig uitziet? Dan heb ik een schrale troost voor je: je bent zeer zeker de enige niet.

Lekker jezelf zijn

Je kwetsbaar en helemaal lekker ‘jezelf zijn’ mag je dan volgens de vrouwenbladen en gezondheidsmagazines uitermate bevrijdend werken en je ‘dichterbij jezelf brengen’, de realiteit van alledag maakt dat wanneer je dat in de praktijk brengt van een koude kermis thuiskomt. Want zeg nou eens eerlijk, wie is nou echt helemaal zichzelf? Wie zegt nou werkelijk hoe de zaken er op het werk of privé er voorstaan? Doorgaans weten alleen je intiemste vrienden hoe de vlag er echt bij hangt. Voor de rest van de wereld hou je, net als iedereen, de schone schijn op.

Kwetsbaar

Vind je het gek? Want mensen die zich publiekelijk kwetsbaar opstellen worden in rap tempo beschimpt, bespot of belachelijk gemaakt. Sociale media kanalen zoals Facebook en Twitter zijn genadeloos en het ideale middel om iemand compleet te fileren. Je wordt door vriend en vijand aan de moderne schandpaal genageld voordat je maar met je ogen kunt knipperen. Op het werk vertellen van je financiële problemen of op handen zijnde scheiding met alle emoties van dien? Dikke kans dat je niet meer voor die promotie in aanmerking komt want je bent ‘labiel’. Geen wonder dat je dat liever voor je houdt.

Herkenbaarheid

Interessant is dat er ook mensen zijn bij wie ‘kwetsbaar opstellen’ juist beloond wordt. Beste voorbeeld is onze eigen Linda de Mol. Natuurlijk zijn haar editorials woord voor woord gescreend, is er over iedere zin vergaderd en wordt er over elke punt komma gewikt en gewogen. Maar het resultaat mag er wezen! Door haar editorials denken we Linda allemaal een beetje te kennen. Ze geeft je een semi inkijkje in het wel en wee van haar persoonlijke leven, gebruikt zelfspot en biecht op dat ze, net als zoveel andere onbekende vrouwen, ook haar imperfecties en zorgen heeft. Juist die ‘kwetsbare herkenbaarheid’ doet het erg goed bij de vooral vrouwelijk lezeres van het blad. Het maakt dat Linda doorgaans verschoond blijft van kritiek en het ‘voor haar’ in plaats van tegen haar werkt.

Allemaal Linda’s

In werkelijkheid hebben we geen idee hoe of wie Linda is. Waar ze ’s nachts wakker van ligt, wat haar verdriet doet of waar ze zich voor schaamt. En dat hoeft ook helemaal niet. Punt is dat wanneer Linda de Mol zich ogenschijnlijk ‘kwetsbaar opstelt’ dit door heel Nederland gezien wordt als ‘mooi, sterk en krachtig’ terwijl als normale stervelingen dit doen ze doorgaans kunnen rekenen op fikse kritiek. Waren we allemaal maar “Linda’s” denk ik weleens. Dan zouden we iets meer van onszelf mogen laten zien, met anderen kunnen delen zonder daar de rekening voor gepresenteerd te krijgen.

Geheimen opbiechten

Voor dit artikel deed ik een rondje internet om eens te kijken wat er zoals is voor mensen die een geheim hebben of met iets rondlopen dat ze willen delen met anderen en dat niet kunnen in hun eigen omgeving. Daarbij kwam ik deze sites tegen: Geheimen van Nederland en Geheim vertellen. Voel je je schuldig over je handelen of denken en heeft dat betrekking op het werk? Dan is er deze site om je zonden op te biechten.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kinderwens
By Margret ·
13 oktober 2021

Single vrouwen en kinderwens

Bij single vrouwen gaat naast de leeftijd ook het wel of niet hebben van een partner meespelen bij een kinderwens. Er zijn daarnaast ook vrouwen die gewoon geen kind willen.
tips spannend voorspel
By Margret ·
29 september 2021

Vrouw verkiest ander lingerie dan haar man

Er zullen ongetwijfeld vrouwen zijn die het opwindend vinden van hun partner een mooi lingerie setje te krijgen. Persoonlijk vind ik het prettig dit kledingstuk zelf uit te zoeken en vooral goed te passen. Blijkbaar ben ik als vrouw niet de enige die daar zo over denkt.
mosselen uit de wok voor 1
By Moniek ·
15 september 2021

Singlesrecept: gewokte mosselen op z’n Monika’s

Persoonlijk ben ik dol op mosselen. Uit de pan, lekker gegratineerd uit de oven maar tegenwoordig maak ik ze heel vaak in de wok. Heerlijk! Na tal van recepten te hebben geprobeerd heb ik er zelf eentje in elkaar gedraaid die ik echt het allerlekkerste vind.
onzeker
By Tijmen ·
24 augustus 2021

Verantwoord werken aan jouw onzekerheid

singlesrecepten
By Margret ·
21 augustus 2021

Leer elkaar kennen door voor elkaar te koken

Voor elkaar eten bereiden is een goede manier om zonder gesprekken veel over de ander te weten te komen.
shapeware eerste date
By Moniek ·
18 augustus 2021

Shapewear dragen tijdens een date?

Vrouw verkiest andere lingerie dan haar man, maar hoe zit het eigenlijk met corrigerend ondergoed? Kun je daarmee aankomen tijdens een date?