huilende vrouw

Gewoon lekker jezelf zijn

Hou jij voor de buitenwereld ook dapper de schone schijn op terwijl de bittere werkelijkheid er toch echt iets minder rooskleurig uitziet? Dan heb ik een schrale troost voor je: je bent zeer zeker de enige niet.

Lekker jezelf zijn

Je kwetsbaar en helemaal lekker ‘jezelf zijn’ mag je dan volgens de vrouwenbladen en gezondheidsmagazines uitermate bevrijdend werken en je ‘dichterbij jezelf brengen’, de realiteit van alledag maakt dat wanneer je dat in de praktijk brengt van een koude kermis thuiskomt. Want zeg nou eens eerlijk, wie is nou echt helemaal zichzelf? Wie zegt nou werkelijk hoe de zaken er op het werk of privé er voorstaan? Doorgaans weten alleen je intiemste vrienden hoe de vlag er echt bij hangt. Voor de rest van de wereld hou je, net als iedereen, de schone schijn op.

Kwetsbaar

Vind je het gek? Want mensen die zich publiekelijk kwetsbaar opstellen worden in rap tempo beschimpt, bespot of belachelijk gemaakt. Sociale media kanalen zoals Facebook en Twitter zijn genadeloos en het ideale middel om iemand compleet te fileren. Je wordt door vriend en vijand aan de moderne schandpaal genageld voordat je maar met je ogen kunt knipperen. Op het werk vertellen van je financiële problemen of op handen zijnde scheiding met alle emoties van dien? Dikke kans dat je niet meer voor die promotie in aanmerking komt want je bent ‘labiel’. Geen wonder dat je dat liever voor je houdt.

Herkenbaarheid

Interessant is dat er ook mensen zijn bij wie ‘kwetsbaar opstellen’ juist beloond wordt. Beste voorbeeld is onze eigen Linda de Mol. Natuurlijk zijn haar editorials woord voor woord gescreend, is er over iedere zin vergaderd en wordt er over elke punt komma gewikt en gewogen. Maar het resultaat mag er wezen! Door haar editorials denken we Linda allemaal een beetje te kennen. Ze geeft je een semi inkijkje in het wel en wee van haar persoonlijke leven, gebruikt zelfspot en biecht op dat ze, net als zoveel andere onbekende vrouwen, ook haar imperfecties en zorgen heeft. Juist die ‘kwetsbare herkenbaarheid’ doet het erg goed bij de vooral vrouwelijk lezeres van het blad. Het maakt dat Linda doorgaans verschoond blijft van kritiek en het ‘voor haar’ in plaats van tegen haar werkt.

Allemaal Linda’s

In werkelijkheid hebben we geen idee hoe of wie Linda is. Waar ze ’s nachts wakker van ligt, wat haar verdriet doet of waar ze zich voor schaamt. En dat hoeft ook helemaal niet. Punt is dat wanneer Linda de Mol zich ogenschijnlijk ‘kwetsbaar opstelt’ dit door heel Nederland gezien wordt als ‘mooi, sterk en krachtig’ terwijl als normale stervelingen dit doen ze doorgaans kunnen rekenen op fikse kritiek. Waren we allemaal maar “Linda’s” denk ik weleens. Dan zouden we iets meer van onszelf mogen laten zien, met anderen kunnen delen zonder daar de rekening voor gepresenteerd te krijgen.

Geheimen opbiechten

Voor dit artikel deed ik een rondje internet om eens te kijken wat er zoals is voor mensen die een geheim hebben of met iets rondlopen dat ze willen delen met anderen en dat niet kunnen in hun eigen omgeving. Daarbij kwam ik deze sites tegen: Geheimen van Nederland en Geheim vertellen. Voel je je schuldig over je handelen of denken en heeft dat betrekking op het werk? Dan is er deze site om je zonden op te biechten.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!