Gewicht verliezen en behouden: zo werkt het

Vetarme of lage koolhydraten? Weight Watchers of Atkins? Misschien heb je al deze diëten al geprobeerd. Waarschijnlijk werkten ze ook allemaal, totdat je plotseling heb gemerkt dat je geen gewicht meer verliest.

Gewichtsverlies

Veel diëten werken in termen van gewichtsverlies. Wat moeilijker is voor diëten is om het gewicht te behouden nadat je het hebt verloren. Elke keer dat je je dieet verandert en de calorie-inname vermindert, ga je afvallen. Hoe snel dat gebeurt, hangt af van de hoeveelheid caloriebeperking die er is. Wanneer je met een dieet begint, verandert je lichaam de manier waarop het voedingsstoffen metaboliseert, zich aanpast aan de verlaagde koolhydraatinname of lagere vetinname. Als je bijvoorbeeld een koolhydraatarm dieet volgt, vindt het lichaam zijn energie door eiwit of vet te metaboliseren.

Doorgaan

Na een paar maanden van hetzelfde zeer strenge dieet veranderen de schildklierhormoonspiegels, waardoor energie wordt bespaard. Dit vertraagt ​​de snelheid van het gewichtsverlies, wat de stilstand verklaart waar alle lijners mee worstelen. Dit kan ook een teken zijn dat je vastberadenheid aan het afnemen is en dat je je dieet niet zo serieus neemt. Hoe dan ook, het is belangrijk om hierdoor heen te gaan.

Energie

Het maakt niet uit welk dieet je volgt, wanneer je gewicht verliest, wordt een deel ervan verbrand als energie. Als er niet genoeg energie binnenkomt, trekt het lichaam het uit de weefsels waarin het is opgeslagen. Verwacht geen drastische gewichtsverandering in een korte tijd. Het heeft je waarschijnlijk jaren gekost om aan te komen; gewichtsverlies gaat het best langzaam en stabiel. Heb je helemaal geen zin om een dieet te volgen en wil je toch afvallen? Dan zijn stackers afslankpillen een aanrader. Dit zijn veilige vetverbranders waarbij je je dieet niet hoeft aan te passen.

Als je eenmaal bent afvallen, is het handhaven van dat gewichtsverlies de sleutel. Hier zijn enkele tips om aan de slag te gaan:

  • Eet anders, elimineer onzinnig eten, eten zonder doel, snacken en zelfs alcohol.
  • Vermijd eten als reactie op emoties, zoals eenzaam, verdrietig, verveeld of gestrest zijn.
  • Begin met te bewegen. Zoek naar activiteiten die je leuk vindt, zodat je ze waarschijnlijk zal blijven doen.
  • Concentreer je op wat je eet. Verwijder afleidingen zoals tv en probeer niet te eten als je onderweg bent.
  • Sla maaltijden niet over. Op de lange termijn zul je hongerig worden en daardoor te veel eten.
  • Laat je vrienden en familie je steunen, laat andere mensen je niet onder druk zetten om te eten als je geen honger hebt.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!