humor vreemdgaan
8 July 2015

Gevoel voor humor aantrekkelijk voor vrouwen, minder voor mannen

Mannen met een goed gevoel voor humor zijn een aantrekkelijk kandidaat voor een relatie want humor, dat staat gelijk aan intelligent. Omgekeerd brengen mannen die twee dan niet weer met elkaar in verband. Hoe humor en de liefde met elkaar te maken hebben, vertellen we je hier.

Intelligentie is aantrekkelijk

Onderzoek toont aan dat er een belangrijke link bestaat tussen humor en intelligentie. De grappigste mensen zijn daarom vaak ook het slimst. Vanuit een evolutionair standpunt is intelligentie aantrekkelijk voor vrouwen, omdat het aantoont dat de man bij uitbreiding ook in staat zal zijn om een succesvolle carrière uit te bouwen, en zo genoeg geld te verdienen om zijn gezin te onderhouden.

Vrouwen kieskeuriger

Volgens de theorie van Darwin over de seksuele selectie, investeren vrouwen meer tijd, krachten en een groot deel van hun lichaam in het opvoeden van kinderen. Daarom zijn ze ook kieskeuriger wanneer ze een partner kiezen.

Vrouwen willen graag een partner die alle kansen heeft om het te maken in het leven, en dus intelligent is. Om die reden zijn vrouwen dan ook bijzonder gevoelig voor het spotten van indicatoren die op intelligentie duiden, waaronder dus ook humor.

Erotiserend effect

Wanneer mannen humor gebruiken om hun intelligentie aan te tonen, heeft dat een bijzonder erotiserend effect. Een studie uit 2011 toont bovendien aan dat vrouwen mannen intelligenter inschatten wanneer ze humor tentoonspreiden. Het omgekeerde was echter niet het geval: het gevoel voor humor van een vrouw werd door mannen niet in verband gebracht met haar intelligentie.

Humor in totaalpakket

Gevoel voor humor bij een vrouw is voor mannen dan ook geen extra reden om gevoelens voor haar te ontwikkelen. Wanneer een vrouw grappig is, is dat voor hen een mooie aanvulling op het totaalpakket, maar ook niet meer dan dat.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Is het lust of toch liefde?

Je hebt jezelf vast ook wel eens afgevraagd, wat voel ik...

3 sterrenbeelden die zich het meest tot jou aangetrokken voelen

Wie interesse heeft in astrologie weet natuurlijk allang dat bepaalde sterrenbeelden...

Alle ogen op jou deze zomer? Dat doe je zo!

Elegante jurken, subtiele hakken en lichte stoffen: als er een seizoen...

7x dingen die mannen doen waar vrouwen opgewonden van raken

Natuurlijk, we worden ook opgewonden van zijn brede armen, mooie ogen...

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote...

singlessite gidsen

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie