humor vreemdgaan

Gevoel voor humor aantrekkelijk voor vrouwen, minder voor mannen

Mannen met een goed gevoel voor humor zijn een aantrekkelijk kandidaat voor een relatie want humor, dat staat gelijk aan intelligent. Omgekeerd brengen mannen die twee dan niet weer met elkaar in verband. Hoe humor en de liefde met elkaar te maken hebben, vertellen we je hier.

Intelligentie is aantrekkelijk

Onderzoek toont aan dat er een belangrijke link bestaat tussen humor en intelligentie. De grappigste mensen zijn daarom vaak ook het slimst. Vanuit een evolutionair standpunt is intelligentie aantrekkelijk voor vrouwen, omdat het aantoont dat de man bij uitbreiding ook in staat zal zijn om een succesvolle carrière uit te bouwen, en zo genoeg geld te verdienen om zijn gezin te onderhouden.

Vrouwen kieskeuriger

Volgens de theorie van Darwin over de seksuele selectie, investeren vrouwen meer tijd, krachten en een groot deel van hun lichaam in het opvoeden van kinderen. Daarom zijn ze ook kieskeuriger wanneer ze een partner kiezen.

Vrouwen willen graag een partner die alle kansen heeft om het te maken in het leven, en dus intelligent is. Om die reden zijn vrouwen dan ook bijzonder gevoelig voor het spotten van indicatoren die op intelligentie duiden, waaronder dus ook humor.

Erotiserend effect

Wanneer mannen humor gebruiken om hun intelligentie aan te tonen, heeft dat een bijzonder erotiserend effect. Een studie uit 2011 toont bovendien aan dat vrouwen mannen intelligenter inschatten wanneer ze humor tentoonspreiden. Het omgekeerde was echter niet het geval: het gevoel voor humor van een vrouw werd door mannen niet in verband gebracht met haar intelligentie.

Humor in totaalpakket

Gevoel voor humor bij een vrouw is voor mannen dan ook geen extra reden om gevoelens voor haar te ontwikkelen. Wanneer een vrouw grappig is, is dat voor hen een mooie aanvulling op het totaalpakket, maar ook niet meer dan dat.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.