Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
geld lenen singles
29 september 2018

Gevaren van dating-apps

Vertelden we je eerder deze week over de beste en meest veilige datingapps van het moment, er zijn natuurlijk wel enkele dingen waar je bij het gebruik van deze apps rekening mee moet houden.

Persoonlijke informatie

Wees er van bewust dat je een hoop persoonlijke informatie deelt. Zowel met de makers van de app, die jouw profielen, voorkeuren en chatgesprekken kunnen doorverkopen aan derde partijen, maar ook gebruikers die de informatie van jouw profiel kunnen inzien, kopiëren en verspreiden. Plaats dus niet zomaar alles in je profiel.

Nepprofielen

Menig dating-app heeft last van nepprofielen. Dat zijn profielen van niet bestaande personen die je in de apps tegenkomt en waarmee je kunt matchen. De chats gebeuren vervolgens automatisch via een script, of er zit een echt persoon achter die zich voordoet als iemand anders. Automatische gesprekken zijn makkelijk te herkennen. Vermoed je een bot, typ dan iets totaal willekeurigs. Als daar niet op wordt gereageerd, dan weet je genoeg. Andere profielen zijn iets lastiger te spotten.

Veel van deze nepprofielen hopen dat jij je inschrijft op een pornowebsite, of gewoon enkel die website bezoekt en daar de advertenties ziet. Anderen proberen je persoonlijke informatie te ontfutselen, of geld te krijgen. Pas dus op!

Veiligheid tijdens het daten

Het afspreken via een dating-app kan gevaarlijk zijn. Zeker als je de persoon er achter niet goed kent. Hoewel je jezelf hierdoor absoluut niet moet tegenhouden om dergelijke apps te gebruiken, is enige voorzichtigheid wel aan te raden. Daarom is het altijd verstandig om een derde persoon details over je dates te geven, zoals waar je heen gaat en met wie. Laat ook weten dat je binnen een bepaalde tijd iets van je laat horen.

De app SafeDate springt hier handig op in. In de app vul je details van je date en mensen die je vertrouwt in. Geef je niet op tijd aan dat je veilig bent, dan wordt een berichtje met details van je date naar je vrienden of familie gestuurd.

Betalen

Al deze apps hebben manieren om geld binnen te harken. Zo zijn er vaak functies verborgen achter betaalmuren. Betaal je bijvoorbeeld voor Tinder, dan kun je onder andere een swipe ongedaan maken en krijg je extra Super Likes. OKCupid laat je betalen om te zien wie jou heeft geliked. Happn laat mannen betalen voor ‘Charms’.

De apps zijn wel allemaal gratis te gebruiken, maar houd er dus rekening mee dat je constant gemotiveerd wordt om geld neer te leggen met de belofte voor meer en betere matches. Kijk dus goed wat je er echt voor krijgt, en of je dat de moeite waard vindt. Laat abonnementen ook niet langer doorgaan dan nodig. Met de gratis versies van deze apps kom je tevens al een heel eind. Een goed profiel met mooie foto’s is toch veel belangrijker in het vinden van matches dan betaalde functies.

Bron: Iphoned

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

De nieuwste datingapp: minder swipen meer daten

Herken je het volgende scenario? Je swipet je een ongeluk, maar...

Drie alternatieven voor Tinder dating

Ben je wel een beetje klaar met Tinder en wordt het...

Voor een date hoef je de deur niet meer uit

Moest je 'vroeger' naar een bar, feest, dancing of andere happening...

20 openingszinnen voor een leuk gesprek op datingapps

Heeft de persoon in kwestie niet veel informatie op zijn of...

Drie vormen van oplichting bij online daten

Nieuwe mensen ontmoeten met daarbij de kans dat je ook je...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie