geld lenen singles

Gevaren van dating-apps

Vertelden we je eerder deze week over de beste en meest veilige datingapps van het moment, er zijn natuurlijk wel enkele dingen waar je bij het gebruik van deze apps rekening mee moet houden.

Persoonlijke informatie

Wees er van bewust dat je een hoop persoonlijke informatie deelt. Zowel met de makers van de app, die jouw profielen, voorkeuren en chatgesprekken kunnen doorverkopen aan derde partijen, maar ook gebruikers die de informatie van jouw profiel kunnen inzien, kopiëren en verspreiden. Plaats dus niet zomaar alles in je profiel.

Nepprofielen

Menig dating-app heeft last van nepprofielen. Dat zijn profielen van niet bestaande personen die je in de apps tegenkomt en waarmee je kunt matchen. De chats gebeuren vervolgens automatisch via een script, of er zit een echt persoon achter die zich voordoet als iemand anders. Automatische gesprekken zijn makkelijk te herkennen. Vermoed je een bot, typ dan iets totaal willekeurigs. Als daar niet op wordt gereageerd, dan weet je genoeg. Andere profielen zijn iets lastiger te spotten.

Veel van deze nepprofielen hopen dat jij je inschrijft op een pornowebsite, of gewoon enkel die website bezoekt en daar de advertenties ziet. Anderen proberen je persoonlijke informatie te ontfutselen, of geld te krijgen. Pas dus op!

Veiligheid tijdens het daten

Het afspreken via een dating-app kan gevaarlijk zijn. Zeker als je de persoon er achter niet goed kent. Hoewel je jezelf hierdoor absoluut niet moet tegenhouden om dergelijke apps te gebruiken, is enige voorzichtigheid wel aan te raden. Daarom is het altijd verstandig om een derde persoon details over je dates te geven, zoals waar je heen gaat en met wie. Laat ook weten dat je binnen een bepaalde tijd iets van je laat horen.

De app SafeDate springt hier handig op in. In de app vul je details van je date en mensen die je vertrouwt in. Geef je niet op tijd aan dat je veilig bent, dan wordt een berichtje met details van je date naar je vrienden of familie gestuurd.

Betalen

Al deze apps hebben manieren om geld binnen te harken. Zo zijn er vaak functies verborgen achter betaalmuren. Betaal je bijvoorbeeld voor Tinder, dan kun je onder andere een swipe ongedaan maken en krijg je extra Super Likes. OKCupid laat je betalen om te zien wie jou heeft geliked. Happn laat mannen betalen voor ‘Charms’.

De apps zijn wel allemaal gratis te gebruiken, maar houd er dus rekening mee dat je constant gemotiveerd wordt om geld neer te leggen met de belofte voor meer en betere matches. Kijk dus goed wat je er echt voor krijgt, en of je dat de moeite waard vindt. Laat abonnementen ook niet langer doorgaan dan nodig. Met de gratis versies van deze apps kom je tevens al een heel eind. Een goed profiel met mooie foto’s is toch veel belangrijker in het vinden van matches dan betaalde functies.

Bron: Iphoned

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.