blues feestdagen

Gevaren die op de loer liggen bij kerstborrel

Rond kerst worden op veel bedrijven kerstborrels gegeven voor hun medewerkers. Bij sommige bedrijven gaat het er wat stijfjes aan toe, maar er zijn ook bedrijven waarbij de medewerkers volledig uit hun dak gaan.  

Zichzelf te buiten gaan

Bij sommige kerstborrels laten medewerkers zich helemaal gaan. Ze zoenen collega’s, gaan zichzelf te buiten aan overmatig drankgebruik en maken de meest lollige foto’s van collega’s en plaatsen deze direct op het internet. Is dit verantwoordelijkheid van personeelslid of van organisatie?

Verantwoordelijkheid gastheerschap

Als je als organisatie een borrel op het werk geeft, ben je als goed gastheer/gastvrouw verantwoordelijk voor het welzijn van al je gasten:

  • Zorg voor voldoende hapjes en ga er regelmatig mee rond, zodat iedereen ook iets eet.
  • Houd het drankgebruik goed in de gaten. Schenk niet door als iemand teveel dreigt te krijgen.
  • Regel een taxi of ander vervoer, zodat de medewerkers veilig thuis komen.
  • Laat geen foto’s of filmpjes maken van lollige, dronken, zoenende of overgevende medewerkers.
  • Vraag of de medewerkers  de smartphone in de tas willen laten zitten tijdens de borrel. Het is sowieso ongepast om tijdens recepties en borrels met je smartphone in de hand te staan. Een borrel wordt juist gegeven  om  aandacht voor elkaar te hebben.

Op het moment zelf kan het feestje erg leuk zijn, maar de volgende dag wordt niet alleen de dronken collega het kwalijk genomen, maar ook de organisatie die het heeft laten gebeuren. Hou het gezellig en werkzaam voor elkaar. En voorkom imago schade van jezelf, je collega’s en het bedrijf.

Blijf professioneel

Een borrel op het werk is een werksituatie, waar men ook naar behoort te gedragen: professioneel. Blijf bewust van je positie in het bedrijf. Je blijft zelf nog altijd verantwoordelijk voor je eigen daden. Voorkom overmatig drank gebruik. Beperk je tot 1 à 2 glazen alcohol houdende dranken en wissel het af met water of frisdrank.

Wees niet loslippig

Laat je, omdat je iets teveel gedronken hebt, op geen enkele wijze over je collega’s of je baas uit. En ook niet over je privéleven. Het heeft voor de ander geen toegevoegde waarde. Je zal er de volgende dag spijt van hebben.

Roddel niet over anderen, maar geef ze eens een compliment

Spreek niet over je collega’s als ze er niet bij zijn en doe vooral geen negatieve uitspraken over de ander. Het zegt meer iets over jezelf dan over de ander. Geef je collega’s liever een compliment. Dat hoort men ook veel liever.

Bron: Telegraaf.nl

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.