vriendinnen

Gevaarlijk of geruststellend? Vriend(in) meenemen op date

Haast iedereen is zenuwachtig voor een eerste date, maar zou jij je beste vriend(in) meenemen om je wat te kalmeren? Een nieuwe datingsite organiseert evenementen waar singles wat morele steun mogen meenemen.

My Single Friend

Ongeveer 86 procent van de singles vindt het belangrijk dat hun vrienden de persoon die ze daten leuk vinden en 76 procent worden door een familielid of vriend aangemoedigd om zich in te schrijven op een datingsite. Daarom heeft de website Date My Single Friend een reeks events georganiseerd waar singles zich mogen laten vergezellen door vrienden. De bedoeling is dat het gezelschap cupido speelt en zijn of haar mening geeft over potentiële partners.

Meer tijd

Elke single heeft net als bij een normale speeddate de tijd om de andere singles kort te spreken in een date van enkele minuten. Het verschil is dat daar nog voor elke partner een vriend bij zit, aan het gesprek nemen dus steeds vier mensen deel. Zo moeten ongemakkelijke stiltes die je bij een tête-à-tête hebt, vermeden worden. De vrienden moeten de checklijsten invullen en goed notitie nemen, waardoor de singles tijd krijgen om te genieten van de date.

Lovende reacties

Het eerste event vond vorige week in het Britse Shoreditch plaats, waar meer dan 150 vrijgezelle mannen en vrouwen de datetrend uitprobeerden. Single Angela was er enthousiast over: “Het ontmoeten van nieuwe mensen kan angstaanjagend zijn. Je voelt je zelfzekerder wanneer een vriend bij jou in de buurt is.” Ook de vrijgezelle Jayne Robinson was lovend over haar eerste speeddate met MySingleFriend: “Het ongemakkelijke gevoel verdwijnt meteen dankzij het gezelschap en je krijgt een tweede mening. Ik ging met een grote groep vrienden, zo was ik meteen zeker dat mijn avondje uit leuk ging worden.”

Er vandoor met jouw date

Dat een van je vrienden wel eens met jou date kan gaan lopen, is duidelijk iets waar de de initiatiefnemers zich geen zorgen om maken. Wij vrezen voor heel wat driehoeksverhoudingen bij dit soort van datingtrends.

Bron: HLN

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam