caminito-del-rey

Gevaar heeft aantrekkingskracht op reizigers

Heugelijk nieuws voor wandelaars voor wie avontuur en duizelingwekkende hoogtes een uitdaging zijn. Eind deze maand wordt in Spanje het “meest angstaanjagende wandelpad ter wereld” (officieel) heropend, meldt The Independent.

Promenade op 100 meter hoogte met 1 meter breedte

Caminito del Rey of het koningspad is een promenade van ruim drie kilometer lang, honderd meter hoog en is nergens breder dan een meter. Onder de kloven kronkelt een rivier in de Gorge of Gaitane. Veertien jaar geleden ging de extreme wandelweg officieel dicht nadat in 1999 en 2000 vijf mensen naar beneden stortten en omkwamen.

De sluiting hield durfallen echter niet tegen om toch de gevaarlijke tocht te maken. Dat bewijzen ook de video’s van talloze wandelaars op YouTube. Onder andere avonturier en blogger Matthew Karsten bewandelde het pad toen het er nog armoedig bij lag. Hij zei na z’n tocht dat hele delen van de loopbrug onbraken. Maar hij kon het na vertellen, gelukkig.

Deze duizelingwekkende route in beeld tijdens herstelwerkzaamheden.

Renoveren, herstellen en beveiligen

Na de sluiting lag de weg er meer dan tien jaar grotendeels verlaten bij. Vorig jaar werd aangevangen met de renovatiewerken om de weg te herstellen, verstevigen en beter te beveiligen. Dat kostenplaatje bedroeg 2,5 miljoen euro en werd gefinancierd door de stad Malaga en de autonome overheid van Andalusië.

Eind maart officieel heropend

Intussen is de brug gerepareerd en beschikt die over veiligheidslijnen en stalen bouten die diep verankerd zitten in de rotsen. Vanaf eind deze maand gaat het pad officieel weer open voor het grote publiek, meldt de Britse nieuwssite.

Adembenemende uitzichten

Het weggetje langs de rotswanden bestaat al sinds 1905. Het werd meer dan een eeuw geleden aangelegd om arbeiders tot bij twee waterkrachtcentrales te loodsen. Tegenwoordig wordt het uitsluitend bewandeld door avontuurlijke toeristen die van adembenemende uitzichten willen genieten. Het is niet aan te raden en mogelijk ook wel verboden deze route alleen te lopen. Dus singles met durf moeten in ieder geval een reisgenoot vinden die ook houdt van een uitdagende wandeling op hoogte.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Blarney stone kiss
By Margret ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?
vakantie liefst met partner
By Moniek ·
26 juli 2021

Eerste vakantie samen oorzaak van verliefdheidsexplosie

De eerste vakantie samen wordt wel eens gezien als het grootste gevaar voor prille relaties. Maar is dat werkelijk zo of is het slechts een gevoel dat overheerst? De online datingsite Relatieplanet.nl onderzocht het fenomeen ‘datevakantie’ en ondervroeg daarvoor meer dan 4.000 Nederlandse singles.
seks op het strand
By Moniek ·
2 juli 2021

Voorkom deze 5 relatie killers op vakantie

Je bent sinds kort hoteldebotel verliefd en je wilt niets liever dan samen met je kersverse geliefde op vakantie. Een weekendje weg of naar een romantisch bounty eiland, de bestemming maakt je niet eens zoveel uit, als jullie maar ongestoord samen kunnen zijn. Wil je er een top vakantie van maken? Vermijd dan deze 5 relatiekillers op vakantie.
super zomer festival
By Moniek ·
14 mei 2021

Hier moet je aan denken wanneer je weer op vakantie gaat!

Vakantie naar deze landen blijven afgeraden. Maar naar welk land je ook gaat, je kunt te maken krijgen met coronamaatregelen zoals een quarantaine- of testplicht. We zetten daarom hier op een rij waar je aan moet denken als je weer op vakantie gaat.
solo op reis
By Moniek ·
19 april 2021

Op vakantie naar Israël kan wanneer je bent gevaccineerd

Israël is van plan om toeristen die gevaccineerd zijn tegen het coronavirus vanaf eind mei toe te laten in het land.
marathon noorwegen
By Moniek ·
31 maart 2021

Van reisorganisatie naar teststraat: Martijn Boshuis doet het

Reisbureaus en -organisatoren moeten harde klappen incasseren door de pandemie. Dat kan Martijn Boshuis uit Boekelo beamen