caminito-del-rey

Gevaar heeft aantrekkingskracht op reizigers

Heugelijk nieuws voor wandelaars voor wie avontuur en duizelingwekkende hoogtes een uitdaging zijn. Eind deze maand wordt in Spanje het “meest angstaanjagende wandelpad ter wereld” (officieel) heropend, meldt The Independent.

Promenade op 100 meter hoogte met 1 meter breedte

Caminito del Rey of het koningspad is een promenade van ruim drie kilometer lang, honderd meter hoog en is nergens breder dan een meter. Onder de kloven kronkelt een rivier in de Gorge of Gaitane. Veertien jaar geleden ging de extreme wandelweg officieel dicht nadat in 1999 en 2000 vijf mensen naar beneden stortten en omkwamen.

De sluiting hield durfallen echter niet tegen om toch de gevaarlijke tocht te maken. Dat bewijzen ook de video’s van talloze wandelaars op YouTube. Onder andere avonturier en blogger Matthew Karsten bewandelde het pad toen het er nog armoedig bij lag. Hij zei na z’n tocht dat hele delen van de loopbrug onbraken. Maar hij kon het na vertellen, gelukkig.

Deze duizelingwekkende route in beeld tijdens herstelwerkzaamheden.

Renoveren, herstellen en beveiligen

Na de sluiting lag de weg er meer dan tien jaar grotendeels verlaten bij. Vorig jaar werd aangevangen met de renovatiewerken om de weg te herstellen, verstevigen en beter te beveiligen. Dat kostenplaatje bedroeg 2,5 miljoen euro en werd gefinancierd door de stad Malaga en de autonome overheid van Andalusië.

Eind maart officieel heropend

Intussen is de brug gerepareerd en beschikt die over veiligheidslijnen en stalen bouten die diep verankerd zitten in de rotsen. Vanaf eind deze maand gaat het pad officieel weer open voor het grote publiek, meldt de Britse nieuwssite.

Adembenemende uitzichten

Het weggetje langs de rotswanden bestaat al sinds 1905. Het werd meer dan een eeuw geleden aangelegd om arbeiders tot bij twee waterkrachtcentrales te loodsen. Tegenwoordig wordt het uitsluitend bewandeld door avontuurlijke toeristen die van adembenemende uitzichten willen genieten. Het is niet aan te raden en mogelijk ook wel verboden deze route alleen te lopen. Dus singles met durf moeten in ieder geval een reisgenoot vinden die ook houdt van een uitdagende wandeling op hoogte.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen.