penisbreuk seksstandjes

Getrouwde vrouw in trek bij single 40+ man

Daten met getrouwde vrouwen is spannend, opwindend en prettig. Vooral de single 40plus man heeft geen enkel probleem met zijn rol als ‘liefje voor erbij’. Deze ontwikkeling wordt door hen juist gezien als een aanwinst op de datingmarkt. Dit blijkt uit een recent gehouden onderzoek door startpagina en online magazine Singlessite.nl.

Spannend & Handig

Bijna 400 singles namen deel aan het onderzoek en bogen zich over de verschillende aspecten van het fenomeen ‘gebonden dating’. Vooral onder de single mannelijke 40plusser blijkt deze vorm van dating erg in trek te zijn. Van alle geënquêteerden gaven slechts 8% vrouwen hun mening.

Maar liefst 65% van de ondervraagden geeft aan een of meerdere van dergelijke dates te hebben gehad. Daarbij worden seks zonder verplichtingen, spanning en geen relatie-gezeur als de drie grootste voordelen beschouwd. Zo’n 60% van de deelnemers noemt het idee van gebonden dating dan ook beslist ‘handig’.

Ondanks de enorme toename van internetgebruik in combinatie met het aantal datingsites worden momenteel slechts 23% van deze contacten gelegd via het internet. Zo’n 40% ontmoet deze speciale geliefde namelijk gewoon in het dagelijks leven.

Liever niet verliefd

Naast de genoemde en geroemde voordelen blijken er ook nadelen te kleven aan het gebonden daten. Het ‘onbedoeld verliefd’ worden prijkt met 30% bovenaan. Ook het ‘hem/haar niet altijd kunnen zien wanneer ik dat wil’ scoort met 20% hoog op de lijst. Ongeveer 15% van de ondervraagden geeft aan last te hebben van een schuldgevoel richting zijn/haar partner. Mogelijke nadelen als: ‘jaloezie’, ‘te vrijblijvend’ en ‘alles draait alleen om de seks’ worden nauwelijks als minpunt ervaren.

Toekomst

Heeft deze vorm van dating werkelijk de toekomst? Volgens zo’n 80% van de ondervraagden is dit het geval. Zij vinden dit duidelijk een aanwinst in de datingmarkt. Volgens 21% is het juist een prima ontwikkeling die uit de stiekeme hoek moet komen. Slechts 1% vindt dat deze manier van gebonden dating verboden zou moeten worden. Het merendeel oordeelt overigens liever niet en geeft aan dat iedereen zelf maar moet weten wat hij of zij doet.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.