ouder en daten

Getrouwd stel date weer met elkaar

Er is mogelijk een nieuwe manier van latten, die gaat voorkomen dat veel langdurige relaties lekker blijven doorlopen zonder dat er gescheiden gaat worden. De afkorting LAT staat voor Living Apart Together. Alleen wonen maar toch een relatie hebben. De nieuwe vorm is samen onder een dak wonen maar met een deur ertussen. Je hebt je eigen plek, dichtbij elkaar, en kunt samen zijn wanneer je beiden wilt.

Er is een echtpaar  die op deze manier weer goede spanning hebben gebracht in hun relaite. Het gaat om Allison Paschke (53) en haar man John Danskin (54). Ze zijn al meer dan 20 jaar getrouwd en brachten samen 2 kinderen groot. Toen die twee kinderen het huis uit waren, besloten Allison en John om hun gezinswoning te verkopen en samen in een nieuwe woning van 400 vierkante meter te gaan wonen, die ze lieten verbouwen zodat ze elk hun eigen keuken, slaap-, huis-, en badkamer hebben.

Balans op maken van relatie

Wanneer je na jaren samen zijn de balans opmaakt van een relatie, dan heeft iedereen wel zo iets van dingen die prettig zijn en zaken die je liever anders had gezien. Dat hadden Allison en John ook. Zij hebben ook hun balans opgemaakt en een nieuwe invulling gegeven aan hun samen zijn.  Zo slapen ze nog samen, namelijk  in zijn slaapkamer, omdat het bed beter is. Ze eten nog samen,  in zijn keuken, omdat die ruimer is. Ze ontvangen nog visite samen, dit in haar huiskamer, omdat die is gezelliger. Maar soms koken en leven ze ook apart, om elkaar de ruimte te gunnen die nodig is.

Getrouwd stel date weer met elkaar

Deze manier van samenwonen heeft voor hun veel  problemen weggenomen, zegt kunstenares Allison Paschke aan de Amerikaanse krant ‘The Wall Street Journal’. Nu zijn ze samen omdat ze het willen. Hij nodigt haar uit voor een etentje en een film. Ze kloppen op elkaars deur als ze samen iets willen doen.  Hun huwelijk was hard werken, maar dit niet.  Ze hebben hun formule gevonden.  Het is alsof ze weer met elkaar daten.

Bewuster leven

Je staat weer bewuster stil bij wat je beiden graag wilt doen in het leven. Wat je beiden bedacht had te maken van het leven. Vaak sluipen er zaken in die je gaat doen omdat je wederhelft dat graag zo ziet of omdat je de ander wil plezieren.  Maar na een tijd kun je gaan voelen dat iets echt niet past bij jou. Samen fietsen, terwijl jij eigenlijk helemaal niet graag fietst. Vroeg opstaan omdat de ander het gezelliger vindt om samen te ontbijten. Jij was eigenlijk altijd dol op uitslapen eens in de zoveel tijd.

Kom tot een nieuwe leefvorm

Wanneer je in harmonie voordat er een bommetje barst tot een nieuwe leefvorm kunt komen samen, dat is dat mogelijk een oplossing voor het groot aantal scheidingen. Ik geloof er namelijk niks van dat je elkaar na al die graag in alle facetten niet meer leuk vindt. Er zijn mogelijk wat zaken waaraan je je bent gaan ergeren of die je minder leuk vindt. Maar dat blijf je houden in elke relatie.

Meer afstand om weer dichterbij te komen

Iets meer afstand van elkaar kunnen nemen, maar toch dicht bij elkaar zijn, dat klinkt mij zo gek niet in de oren. Elkaar weer vragen om soms bij elkaar te zijn, zonder dat dit vanzelfsprekend is. Dan doe je mogelijk weer meer je best voor elkaar en je kunt weer de mooie dingen van de ander gaan zien, opnieuw of vanuit een ander perspectief.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam