date tips

Gespreksstof tips voor je eerste date

Het is zover. Je hebt een eerste date gepland en je hebt er zin in. Maar.. waar gaan jullie het over hebben? Het idee om met je mond vol tanden staan (of zitten) op het moment suprême is nu niet echt een aanlokkelijk idee. Waar praat je over op zo’n eerste afspraak? Wat zijn goede, veilige onderwerpen en waarmee moet je echt nog even wachten?

Tips gespreksstof

Vakanties
Vakanties en reizen doen het altijd goed. Wat voor type reizen hou je van, waar ben je het laatst naar toe geweest, wat was je mooiste vakantie en hoe ziet je droomreis eruit zijn allemaal legitieme vragen. Je komt er achter waar de ander in geïnteresseerd is en of jullie op dat vlak dezelfde wensen hebben. Reisverhalen zijn bijna gemaakt voor een eerste date.

Vrije tijd
Wat doet iemand in zijn of haar vrije tijd? Niet alleen makkelijk om over te praten maar ook een goede manier om te ontdekken wat voor vlees je in de kuip heb. Vrije tijd is een breed begrip. Je kunt vragen en vertellen over hobby’s en passies zoals autoracen, concertbezoek, fotografie of koken maar ook over favoriete films, cabaretiers, muzieksmaak en sportieve bezigheden. Je leert elkaar gegarandeerd beter kennen.

Werk
Zonder nu inhoudelijk heel diep in te gaan op wat je precies doet overdag is het wel leuk om van elkaar te weten waar je zoal mee bezig bent. Je brengt nu eenmaal toch een heel groot gedeelte van je tijd door op de werkvloer en hoe iemand naar zijn of haar baan kijkt en daarover praat geeft je toch een beter beeld van de persoon die je voor je hebt. Hou het positief, praat over wat je er zo leuk aan vindt en geef de ander dezelfde ruimte.

Familie & vrienden
Ook een handig en ontspannen onderwerp is te praten over iemands achtergrond, familie en vrienden. Waar ben je opgegroeid of heb je gestudeerd? Heb je nog veel vrienden overgehouden aan je studietijd en zie je ze nog geregeld? Ook uit wat voor gezin, groot of klein iemand komt is prettig om te weten. Misschien ben je wel allebei de oudste thuis?

Algemeen: probeer zoveel mogelijk open vragen te stellen, luister oprecht naar de ander en blijf positief.

Ongeschikte gespreksstof voor je eerste date

Onderwerpen die je op een eerste date moet proberen te vermijden zijn wellicht vanzelfsprekend voor je maar we noemen ze toch nog maar even..

Ex
Ex-partners zijn op een eerste afspraakje echt niet welkom. Het bederft de sfeer en er kleven vaak toch nog negatieve gevoelens aan de breuk. Ook geef je de ander al snel het idee dat je er nog steeds niet overheen bent.

Financieel
Geldzaken zijn not done. Praten over jouw financiële situatie, hoeveel je verdient en uitgeeft zijn veel te persoonlijk voor een eerste kennismaking. Beperk het hooguit tot de rekening.

Seks
Op een eerste date uitweiden over jouw seksuele ervaringen en avonturen kan de ander nogal afschrikken of een geheel verkeerde indruk geven. Dus bewaar dat maar voor als jullie elkaar veel beter kennen.

Dood
De dood is een serieus onderwerp dat heel vaak ook bij de ander verdrietige gevoelens oproept. Ook al wil je jouw verlies of gemis graag delen, een eerste date is er niet het geschikte moment voor.

Wij wensen iedereen een super gezellige eerste date toe.

Bron: Singlessite.nl 

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.
woede gezondheid
By Francien ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.