Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
scheiding
20 juni 2019

Gescheiden vrouwen vaker op zoek naar nieuw huis dan mannen

Vrouwen moeten na scheiding vaker dan mannen op zoek naar een nieuw huis en mannen kopen aanzienlijk vaker hun ex-partner uit dan vrouwen (resp. 49 en 24 procent). Dat blijkt uit een onderzoek van MUNT Hypotheken in samenwerking met Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Voor het onderzoek werden ruim 1000 gescheiden Nederlanders die ten tijde van hun scheiding woonachtig waren in een koopwoning ondervraagd. Uit het onderzoek komt verder naar voren dat mannen ook vaker winst maken dan vrouwen na verkoop van het huis. In totaal weet namelijk bijna de helft van de mannen het huis met winst te verkopen. Dat lukt vrouwen maar in 38 procent van de gevallen.

Grotere zorgen

Vrouwen blijken zich tijdens het scheidingsproces ook meer zorgen te maken over de koopwoning dan de mannen. 39 procent van de vrouwen moet bij een scheiding direct denken aan de gevolgen met betrekking tot het wonen. Bij mannen ligt dat percentage op slechts 23 procent; een even grote groep mannen zegt als eerste een mediator in te hebben geschakeld.

Uit het onderzoek is verder gebleken dat 80 procent van de gescheiden Nederlanders überhaupt geen rekening heeft gehouden met de mogelijkheid van een scheiding of relatiebeëindiging bij het afsluiten van een hypotheek. Opvallende cijfers want op dit moment strandt 1 op de 3 huwelijken.

Mensen niet voorbereid

“De kans dat op korte termijn een scheiding plaatsvindt, is groter dan dat op korte termijn een van beide partners overlijdt”, vertelt Ellen Hensbergen, directeur van MUNT Hypotheken. “Consumenten lijken daar echter niet op voorbereid. Slechts 1 op de 5 mensen houdt bij het afsluiten van een hypotheek rekening met een scheiding, terwijl meer dan de helft overlijden laat meewegen. Dat vind ik vrij schokkend.” Carla Muters, bestuurder NHG: “Wij zien dat ongeveer zestig procent van de mensen die een beroep doen op NHG in de financiële problemen zijn gekomen vanwege een scheiding. Overlijden speelt in minder dan zeven procent van de gevallen een rol.”

Meer aandacht voor life events

Zowel NHG als MUNT Hypotheken willen meer aandacht rondom hypotheken en ‘life events’ als scheiden, ontslag en overlijden. “Maar ook als de hypotheek is afgesloten ligt er een belangrijke rol voor hypotheekaanbieders en adviseurs”, aldus Muters. “Niemand kan immers in de toekomst krijgen en vervelende gebeurtenissen zoals een scheiding, onvrijwillige werkloosheid of het overlijden van een partner voorspellen. Als zoiets gebeurt, dan is het fijn om goed geadviseerd te worden en een vangnet te hebben.” Hensbergen sluit zich bij dat standpunt aan. “Zeker geldverstrekkers en adviseurs zouden bij mogelijke betalingsproblemen al vroeg in het proces een rol moeten spelen. Daarin nemen we dan ook steeds meer onze verantwoordelijkheid. Woningbehoud staat daarbij voorop.”

Over MUNT Hypotheken

MUNT Hypotheken is een onafhankelijke Nederlandse hypotheekaanbieder. De geldverstrekker verzorgt hypotheken met geld van oerdegelijke pensioenfondsen en institutionele beleggers. Met goede voorwaarden, aantrekkelijke rentes en een duidelijk, snel proces is het de snelst groeiende, onafhankelijke hypotheekaanbieder van Nederland.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Beter niet scheiden wanneer je kinderen hebt?

Je vermoedt dat het gras bij de buren groener is, of...

5 tips voor een nieuw samengesteld gezin

Wat begint met een leuke date kan met een beetje geluk...

Een scheiding helpt je verder in het leven

Wist je dat nieuw onderzoek laat zien dat een scheiding doormaken...

Veel relaties stranden in de herfst

elatieproblemen, stelletjes die het niet meer zien zitten of zelfs huwelijken...

Is een affaire altijd het einde van een relatie?

Misschien ben je zelf single omdat je ex-partner je bedrogen heeft...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie