Gescheiden vrouwen vaker alleen wonen

Gescheiden vrouwen blijven vaker alleen wonen

Vrouwen die zijn gescheiden blijven vaker alleen dan mannen. Vier jaar na de echtscheiding woont de helft van de mannen opnieuw samen, terwijl van de gescheiden vrouwen dit bij een op de drie zo was. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Van de mannen die tussen 2000 en 2004 zijn gescheiden, maar die na vier jaar niet samenwoonden, verwachtten de meesten dit in de toekomst te gaan doen. Van de vrouwen verwachtten vier op de tien juist alleen te blijven wonen. Vrouwen willen vaker een LAT-relatie of willen voorlopig helemaal geen relatie aangaan.

Kinderen

In de meeste gevallen blijven kinderen na een echtscheiding bij hun moeder wonen. Het vinden van een nieuwe partner wordt hierdoor volgens het CBS moeilijker. Ook stellen alleenstaande moeders samenwonen met een partner vaak uit totdat de kinderen de deur uit zijn.

De kans op een relatie na het beëindigen van het samenwonen met een partner zonder dat er sprake was van een huwelijk is voor mannen en vrouwen even groot.

De helft woonde binnen vier jaar opnieuw samen. Dit komt volgens het CBS dat er bij een scheiding van ongehuwden veel minder vaak kinderen in het spel zijn.

Bron: Nu.nl

Lisa

Werkt sinds 2011 bij Singlessite en Single2Travel | Kookt graag gerechten uit de Italiaanse, Thaise of Balkan-keuken | Muziekliefhebber | Netflix tot in de late uurtjes

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.