Gescheiden vrouwen blijven vaker alleen

Vrouwen die zijn gescheiden blijven vaker alleen dan mannen. Vier jaar na de echtscheiding woont de helft van de mannen opnieuw samen, terwijl van de gescheiden vrouwen dit bij een op de drie zo was.

Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag.

Van de mannen die tussen 2000 en 2004 zijn gescheiden, maar die na vier jaar niet samenwoonden, verwachtten de meesten dit in de toekomst te gaan doen. Van de vrouwen verwachtten vier op de tien juist alleen te blijven wonen. Vrouwen willen vaker een LAT-relatie of willen voorlopig helemaal geen relatie aangaan.

 

Kinderen

In de meeste gevallen blijven kinderen na een echtscheiding bij hun moeder wonen. Het vinden van een nieuwe partner wordt hierdoor volgens het CBS moeilijker. Ook stellen alleenstaande moeders samenwonen met een partner vaak uit totdat de kinderen de deur uit zijn.

De kans op een relatie na het beëindigen van het samenwonen met een partner zonder dat er sprake was van een huwelijk is voor mannen en vrouwen even groot.

De helft woonde binnen vier jaar opnieuw samen. Dit komt volgens het CBS dat er bij een scheiding van ongehuwden veel minder vaak kinderen in het spel zijn.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?