financiële verrassing relatiebreuk

Gescheiden mensen hebben behoefte aan financiële duidelijkheid

NieuweStap.nl, het online magazine waarin alles over scheiden en gescheiden zijn aan de orde komt, publiceert al bijna drie jaar lang dagelijks blogs. Uit onderzoek van Nieuwe Stap blijkt dat lezers van het magazine duidelijk veel behoefte hebben aan  informatie over financiën.

Gescheiden

Bezoekers zijn voornamelijk geïnteresseerd in informatie over kinderalimentatie, eenouderkorting en andere fiscale voorzieningen. Onzekerheid over de financiële situatie weegt kennelijk zwaar, aldus Elske Damen, medeoprichtster van Nieuwe Stap. De jaarlijkse wijzigingen van de fiscale voorzieningen, zoals bijvoorbeeld de aangekondigde veranderingen van de kindregelingen  zijn verwarrend. Het valt niet mee om zicht te krijgen op je toekomstige financiën. Kleine wijzigingen kunnen grote gevolgen hebben voor je portemonnee. Mensen hebben behoefte aan houvast en duidelijkheid in een toch al bijzonder verwarrende tijd.

Top 5 meest gelezen informatie op Nieuwe Stap:

 

  1. Alleenstaande ouderkorting na scheiding
  2. Fiscale gevolgen scheiding
  3. Partner- en Kinderalimentatie
  4. Gevolgen van scheiding voor kinderen
  5. Rouwverwerking

Na de scheiding

Per 1 september jl. heeft Nieuwe Stap de focus uitgebreid van “de periode NA de scheiding” naar “alles wat met scheiding en gescheiden zijn te maken heeft”. Het Magazine en de afgescheiden community zijn ook interessant voor mensen die overwegen te gaan scheiden of midden in een scheiding zitten. “Ons doel is mensen op een zo positief mogelijke manier door hun scheiding te loodsen en ze te inspireren daarna een Nieuwe Stap te zetten.”

12 september: dag van de scheiding

Op 12 september is het de dag van de scheiding. Veel advocatenkantoren en mediators zetten hun deuren open voor mensen die meer informatie willen over de praktische en financiële facetten die bij een scheiding komen kijken. Ook op Nieuwe Stap vind je alle benodigde informatie over scheiden.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.