zweetvoeten

Geniepig je relatie testen werkt averechts

Wie aan de hand van sluwe testjes probeert te achterhalen of zijn of haar partner op dezelfde golflengte zit, krijgt al snel het deksel op de neus. Geniepig aftasten wat iemand al dan niet voor je voelt, dat werkt averechts.

Hoeveel ben je waard?

Je voelt de vlinders in je buik, maar vertikt het om die gevoelens op te biechten tot je 300 procent zeker bent dat ze wederzijds zijn. Uit onzekerheid durf je het niet recht op de man af te vragen, dus maak je gebruik van kleine testjes om te kijken hoeveel je waard bent. Een mooi voorbeeld is iemand uitnodigen voor een romantisch etentje op een avond dat hij of zij eigenlijk al plannen heeft met vrienden.

Averechts

Geniepige relatietesten als dit worden meestal gevoerd door de persoon die op dat moment de meeste toewijding voelt binnen de relatie. Hierdoor stijgt de kans dramatisch dat je (prille) partner op zowat elke test zal falen en je iemand laat schieten die je potentieel heel gelukkig zou kunnen maken.

“Mensen worden niet altijd verliefd aan hetzelfde tempo. De ene valt snel en hard voor iemand, terwijl de andere soms veel meer tijd nodig heeft om alle gevoelens te plaatsen”, stelt een deskundige. Daar komt nog bij dat je vaak zo zeker bent dat je relatietest waterdicht is en sowieso zal bepalen waar iemands hart ligt, waardoor je blind bent voor andere factoren.

Onbewust

Zo verkiezen mensen bijvoorbeeld het avondje met de vrienden, juist omdat ze klachten naar het hoofd geslingerd krijgen dat ze plots zo veel minder bereikbaar zijn sinds ze een nieuwe relatie hebben. Bij heel wat geteste partners zakt de broek af van deze geniepige proeven omdat ze zich van geen kwaad bewust zijn.

Wees daarom liever open en eerlijk over jouw verwachtingen. Zo hoeft je partner niet te gokken en kan je de snode testplannen achterwege laten. Als we allemaal weten wat er van ons wordt verwacht, is het niet alleen eenvoudiger, het verkleint ook de kans op misstappen en overbodige ruzies.

Manipulatief

Relatietesten zijn zo goed als altijd manipulatief. Ze worden gedreven door onzekerheid en de noodzaak aan één of andere liefdesverklaring. Precies daarom werken ze vaak averechts. De beste manier om dit soort spelletjes te voorkomen, is je eigen drijfveer onder ogen te komen. Echt toe aan bevestiging of wil je weten waar je staat? Vraag het dan aan je partner. Ben je kwaad om iets dat gebeurt is? Praat er dan over.

Bron: HLN

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.