Gemiddeld acht vrienden kwijt door scheiding

Na het verbreken van een langdurige relatie verliezen mensen gemiddeld acht vrienden, zo blijkt uit een nieuw Engels onderzoek.

Het gaat daarbij vooral om vrienden van de ex-partner en vrienden die mensen leerden kennen tijdens de relatie, zo blijkt uit een onderzoek dat de Engelse website HealBee hield onder 2.000 mensen die recent een langdurige relatie verbroken hebben.

Vrienden haken ook af omdat ze geen zin hebben om partij te kiezen. Bij tien procent van de ondervraagden verbraken vrienden zowel het contact met hen als met hun ex, zo meldt de Daily Mail.

Twee derde van de ondervraagden deelde veel vrienden met hun ex en een derde maakte samen met hun ex deel uit van een vriendenkring. Na het verbreken van de relatie probeerde 21 procent die vrienden aan hun kant te krijgen. Toch meldt bijna de helft dat ze na een scheiding niet langer deel uit maakten van de vriendengroep.

Verhuizen

Ruim 20 procent raakte vrienden kwijt omdat die partij kozen voor hu ex en 27 procent verloor het contact omdat ze na de scheiding verhuisden. De helft van de ondervraagden hoorde gewoonweg nooit meer iets van een aantal vrienden en 32 procent verbrak het contact omdat de vriendschap te geforceerd werd.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?