gelukkiger in de liefde

Gelukkiger in de liefde

Wanneer er een mogelijkheid is om gelukkiger te worden in de liefde, wie zou daar dan geen gebruik van willen maken. Diep in iemands ogen kijken, zoals geliefden doen, blijkt gevoelens van verliefdheid te stimuleren. Zelfs in die mate dat je denkt dat je verliefd bent.

Diep in elkaars ogen kijken

Het aspect van diep bij de ander in de ogen kijken en het gevolg daarvan, kwam naar voren in een experiment. Mensen die elkaar niet kenden moesten bij elkaar in de ogen kijken en proberen te ontfutselen waar de ander aan dacht. Dus of er mate van enige telepathie was. Dat kwam niet naar voren. Wat wel naar voren kwam was dat mensen enkel door diep in elkaars ogen te kijken een licht amoureus gevoel kregen of zelfs echte affectie gingen voelen.

Gedrag beïnvloedt gevoel

Wat hieruit naar voren komt is dat het belangrijk is hoe we ons gedragen. Ons gedrag beïnvloedt namelijk ons gevoel. Er komt een volgorde naar voren waarin we dingen doen. We voelen ons vrolijk en daarom zingen we. We hebben honger en daarom gaan we eten. We zijn verliefd en daarom lopen we met een grote glimlach rond. Door aan deze volgorde vast te houden, beperken we onszelf. Misschien is deze beperking wel de reden dat mensen niet gelukkig zijn in de liefde.

Positieve verandering

Je gaat pas aardig doen tegen iemand, als die ook aardig doet tegen jou. Je denkt pas gelukkig te kunnen worden, als je een partner naast je hebt staan. Laat deze volgorde eens los en probeer het eens andersom. Doe aardig tegen iemand ook al is daar niet meteen reden voor. Ga gewoon naar dansles, ook al voel je je niet zo happy vandaag. Door anders te gaan doen, ga je anders voelen en denken. Het is een heel snelle manier naar een positieve verandering door enkel anders te doen of een andere situatie op te zoeken.

Gelukkiger in de liefde

Heb je een relatie, probeer dan weer meer tot elkaar te komen door iets nieuws te doen. Jullie komen hierdoor uit jullie comfortzone. Doe samen iets avontuurlijks, waarbij je elkaar moet helpen en vertrouwen. Jullie band wordt weer meer voelbaar. Heb je nog geen relatie, bedenk dan dat je de stemming van mensen om je heen kunt beïnvloeden door te gaan sporten, lachen en lief te hebben. Wacht niet tot de liefde naar jou toe komt, ga naar de liefde toe. Wie doet alsof de wereld vol liefde is treft haar veel vaker. Gelukkiger worden in de liefde, dat wil tot iedereen.

Bron: Liefde in tijden van Facebook

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.