geluk is een keuze

Gelukkiger in 10 stappen

Gelukkiger worden hoe doe je dat? Het geluk vinden doen we vaak in kleine dingen. De warmte van de eerste zonnestralen op je huid, dat lieve complimentje dat je krijgt of dat spontane uitje met vrienden waar je heel blij van werd. Toch zijn er soms dingen die jouw geluk in de weg kunnen staan. Heel erg jammer natuurlijk. Maar niet getreurd, we hebben het uiteindelijk allemaal zelf in de hand. Gelukkiger worden? Dan moeten we deze 10 dingen voortaan achterweg laten!

1. Altijd gelijk willen hebben

We moeten eerlijk bekennen: het zinnetje “Je hebt gelijk!” klinkt als muziek in de oren. Maar maak er geen eindeloze wedstrijd van. Leg je erbij neer dat de ander soms (lees: nooit) gelijk heeft en dat zelfs wanneer (lees: altijd) je gelijk hebt, anderen dit niet altijd zullen toegeven.

2. Negatief zijn

Als we op Instagram een filtertje over onze foto’s heen kunnen gooien, waarom doen we dat dan ook niet in het echte leven? Figuurlijk gezien dan, hè! Een filtertje recht voor onze ogen, oftewel een roze bril, kunnen we soms goed gebruiken. Weg met al die negativiteit. Bekijk het leven van de roze, eh… zonnige kant!

3. Klagen

“Mijn maat is áltijd uitverkocht!”, “Pff, is de trein nu alwéér vertraagd? “Ik heb echt nooit tijd voor mezelf!” Oftewel: we klagen, jammeren en zeuren erop los. Nergens voor nodig, want als je die roze zonnebril er weer even bij pakt, merk je al snel dat alles om de juiste mindset draait: “Nu mijn maat er niet hangt, geef ik tenminste niet onnodig geld uit” “Trein te laat? Mooi! Kan ik nog even rustig mijn broodje opeten.” “Sinds ik het zo druk heb, kan ik eindelijk mijn rustmomentjes waarderen.”

4. Indruk willen maken

Altijd maar indruk willen maken op iedereen is hartstikke vermoeiend. En als je erover nadenkt is het eigenlijk ook best maf. Oké, complimentjes werken verslavend. En op een slechte dag kan het je humeur ook zeker goed doen. Maar we moeten er zeker niet in doorslaan.

5. Verwachtingen van anderen

Soms hebben we het gevoel dat er altijd wel een vriendin, docent, werkgever, kennis, ouder, oom of partner is die we moeten pleasen. Maar neem nu maar van ons aan: niets moet. Het is jouw leven dus leef niet (langer) naar het verwachtingspatroon van anderen. Dat bezorgt je alleen maar hoofdpijn!

6. Anderen de schuld geven

Natuurlijk is het makkelijk om een ander de schuld te geven van al jouw problemen. Want, ja: iemand moet toch de schuld krijgen! Maar schiet je er iets mee op? Niet echt. Sterker nog, je maakt er niet alleen jezelf, maar ook anderen ongelukkig mee. En we moeten natuurlijk ook reël blijven. Want wat had die beste vriendin er ook alweer mee te maken dat je impulsieve kappersbezoek zo desastreus is afgelopen? Juist.

7. Kritiek leveren op anderen

Dat roddelen de guilty pleasure is van iedere vrouw gaan we niet eens meer ontkennen. Want kritiek leveren op iemands kleding, relatie, prestaties en gedrag kunnen we als de beste. Als het even kan, doen we dit dan ook het liefst onder het genot van een bak popcorn en in het gezelschap van vriendinnen. Niet met slechte bedoelingen, hoor! Maar of het ons gelukkig(er) maakt? Niet echt.

8. Bang zijn

We laten kansen schieten, durven niet voor onszelf op te komen en laten onze geliefden vaak nog niet helemaal toe. En dat allemaal uit angst. Hartstikke zonde! Want neem nu maar van ons aan: angst is een grote illusie en uiteindelijk ben jij zelf degene die het creëert.

9. Jezelf vergelijken met anderen

“Wat ben ik toch jaloers op haar figuur!” “Ik zou een moord doen voor zo’n baan!” “Iedereen heeft een relatie en ik niet…” Waar was die roze bril ook alweer gebleven? Oh, hier is ‘ie: “Maar daarentegen heb ik ogen om jaloers op te zijn!” “Alles komt op zijn tijd. Ook die droombaan!” “Maar nu ik single ben, heb ik álle tijd voor mijn vriendinnen!”

10. Een controlfreak zijn

Besef dat je niet overal controle op hebt. Sommige dingen lopen nu eenmaal anders dan je zelf zou willen. Maar bedenk je dat overal een reden voor is en dat elk nadeel zijn voordeel heeft!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!