geluk is een keuze

Gelukkiger in 10 stappen

Gelukkiger worden hoe doe je dat? Het geluk vinden doen we vaak in kleine dingen. De warmte van de eerste zonnestralen op je huid, dat lieve complimentje dat je krijgt of dat spontane uitje met vrienden waar je heel blij van werd. Toch zijn er soms dingen die jouw geluk in de weg kunnen staan. Heel erg jammer natuurlijk. Maar niet getreurd, we hebben het uiteindelijk allemaal zelf in de hand. Gelukkiger worden? Dan moeten we deze 10 dingen voortaan achterweg laten!

1. Altijd gelijk willen hebben

We moeten eerlijk bekennen: het zinnetje “Je hebt gelijk!” klinkt als muziek in de oren. Maar maak er geen eindeloze wedstrijd van. Leg je erbij neer dat de ander soms (lees: nooit) gelijk heeft en dat zelfs wanneer (lees: altijd) je gelijk hebt, anderen dit niet altijd zullen toegeven.

2. Negatief zijn

Als we op Instagram een filtertje over onze foto’s heen kunnen gooien, waarom doen we dat dan ook niet in het echte leven? Figuurlijk gezien dan, hè! Een filtertje recht voor onze ogen, oftewel een roze bril, kunnen we soms goed gebruiken. Weg met al die negativiteit. Bekijk het leven van de roze, eh… zonnige kant!

3. Klagen

“Mijn maat is áltijd uitverkocht!”, “Pff, is de trein nu alwéér vertraagd? “Ik heb echt nooit tijd voor mezelf!” Oftewel: we klagen, jammeren en zeuren erop los. Nergens voor nodig, want als je die roze zonnebril er weer even bij pakt, merk je al snel dat alles om de juiste mindset draait: “Nu mijn maat er niet hangt, geef ik tenminste niet onnodig geld uit” “Trein te laat? Mooi! Kan ik nog even rustig mijn broodje opeten.” “Sinds ik het zo druk heb, kan ik eindelijk mijn rustmomentjes waarderen.”

4. Indruk willen maken

Altijd maar indruk willen maken op iedereen is hartstikke vermoeiend. En als je erover nadenkt is het eigenlijk ook best maf. Oké, complimentjes werken verslavend. En op een slechte dag kan het je humeur ook zeker goed doen. Maar we moeten er zeker niet in doorslaan.

5. Verwachtingen van anderen

Soms hebben we het gevoel dat er altijd wel een vriendin, docent, werkgever, kennis, ouder, oom of partner is die we moeten pleasen. Maar neem nu maar van ons aan: niets moet. Het is jouw leven dus leef niet (langer) naar het verwachtingspatroon van anderen. Dat bezorgt je alleen maar hoofdpijn!

6. Anderen de schuld geven

Natuurlijk is het makkelijk om een ander de schuld te geven van al jouw problemen. Want, ja: iemand moet toch de schuld krijgen! Maar schiet je er iets mee op? Niet echt. Sterker nog, je maakt er niet alleen jezelf, maar ook anderen ongelukkig mee. En we moeten natuurlijk ook reël blijven. Want wat had die beste vriendin er ook alweer mee te maken dat je impulsieve kappersbezoek zo desastreus is afgelopen? Juist.

7. Kritiek leveren op anderen

Dat roddelen de guilty pleasure is van iedere vrouw gaan we niet eens meer ontkennen. Want kritiek leveren op iemands kleding, relatie, prestaties en gedrag kunnen we als de beste. Als het even kan, doen we dit dan ook het liefst onder het genot van een bak popcorn en in het gezelschap van vriendinnen. Niet met slechte bedoelingen, hoor! Maar of het ons gelukkig(er) maakt? Niet echt.

8. Bang zijn

We laten kansen schieten, durven niet voor onszelf op te komen en laten onze geliefden vaak nog niet helemaal toe. En dat allemaal uit angst. Hartstikke zonde! Want neem nu maar van ons aan: angst is een grote illusie en uiteindelijk ben jij zelf degene die het creëert.

9. Jezelf vergelijken met anderen

“Wat ben ik toch jaloers op haar figuur!” “Ik zou een moord doen voor zo’n baan!” “Iedereen heeft een relatie en ik niet…” Waar was die roze bril ook alweer gebleven? Oh, hier is ‘ie: “Maar daarentegen heb ik ogen om jaloers op te zijn!” “Alles komt op zijn tijd. Ook die droombaan!” “Maar nu ik single ben, heb ik álle tijd voor mijn vriendinnen!”

10. Een controlfreak zijn

Besef dat je niet overal controle op hebt. Sommige dingen lopen nu eenmaal anders dan je zelf zou willen. Maar bedenk je dat overal een reden voor is en dat elk nadeel zijn voordeel heeft!

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

aantrekkelijke mannen
By Moniek ·
25 oktober 2021

Handige verzorgingstips van mannen voor vrouwen

Het ligt niet zo voor de hand misschien, maar vrouwen kunnen op het gebied van beauty en verzorging nog beste wat leren van mannen. Deze bruikbare tips zijn reuze handig en voor vrouwen een groot pluspunt: ze kosten maar weinig tijd!
By Tijmen ·
25 oktober 2021

Tijd over? Bouw aan jezelf!

pizza
By Margret ·
22 oktober 2021

Singles recept: Pizza quattro stagione casa mia

Samen koken is bij singles een geliefde bezigheid, het is een goede manier om die ander te leren kennen. Maak samen pizza, dan heb je iets om handen, tijdens de kennismaking.
kinderwens
By Margret ·
13 oktober 2021

Single vrouwen en kinderwens

Bij single vrouwen gaat naast de leeftijd ook het wel of niet hebben van een partner meespelen bij een kinderwens. Er zijn daarnaast ook vrouwen die gewoon geen kind willen.
tips spannend voorspel
By Margret ·
29 september 2021

Vrouw verkiest ander lingerie dan haar man

Er zullen ongetwijfeld vrouwen zijn die het opwindend vinden van hun partner een mooi lingerie setje te krijgen. Persoonlijk vind ik het prettig dit kledingstuk zelf uit te zoeken en vooral goed te passen. Blijkbaar ben ik als vrouw niet de enige die daar zo over denkt.
mosselen uit de wok voor 1
By Moniek ·
15 september 2021

Singlesrecept: gewokte mosselen op z’n Monika’s

Persoonlijk ben ik dol op mosselen. Uit de pan, lekker gegratineerd uit de oven maar tegenwoordig maak ik ze heel vaak in de wok. Heerlijk! Na tal van recepten te hebben geprobeerd heb ik er zelf eentje in elkaar gedraaid die ik echt het allerlekkerste vind.