Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
geluk is een keuze
3 januari 2015

Gelukkiger in 10 stappen

Gelukkiger worden hoe doe je dat? Het geluk vinden doen we vaak in kleine dingen. De warmte van de eerste zonnestralen op je huid, dat lieve complimentje dat je krijgt of dat spontane uitje met vrienden waar je heel blij van werd. Toch zijn er soms dingen die jouw geluk in de weg kunnen staan. Heel erg jammer natuurlijk. Maar niet getreurd, we hebben het uiteindelijk allemaal zelf in de hand. Gelukkiger worden? Dan moeten we deze 10 dingen voortaan achterweg laten!

1. Altijd gelijk willen hebben

We moeten eerlijk bekennen: het zinnetje “Je hebt gelijk!” klinkt als muziek in de oren. Maar maak er geen eindeloze wedstrijd van. Leg je erbij neer dat de ander soms (lees: nooit) gelijk heeft en dat zelfs wanneer (lees: altijd) je gelijk hebt, anderen dit niet altijd zullen toegeven.

2. Negatief zijn

Als we op Instagram een filtertje over onze foto’s heen kunnen gooien, waarom doen we dat dan ook niet in het echte leven? Figuurlijk gezien dan, hè! Een filtertje recht voor onze ogen, oftewel een roze bril, kunnen we soms goed gebruiken. Weg met al die negativiteit. Bekijk het leven van de roze, eh… zonnige kant!

3. Klagen

“Mijn maat is áltijd uitverkocht!”, “Pff, is de trein nu alwéér vertraagd? “Ik heb echt nooit tijd voor mezelf!” Oftewel: we klagen, jammeren en zeuren erop los. Nergens voor nodig, want als je die roze zonnebril er weer even bij pakt, merk je al snel dat alles om de juiste mindset draait: “Nu mijn maat er niet hangt, geef ik tenminste niet onnodig geld uit” “Trein te laat? Mooi! Kan ik nog even rustig mijn broodje opeten.” “Sinds ik het zo druk heb, kan ik eindelijk mijn rustmomentjes waarderen.”

4. Indruk willen maken

Altijd maar indruk willen maken op iedereen is hartstikke vermoeiend. En als je erover nadenkt is het eigenlijk ook best maf. Oké, complimentjes werken verslavend. En op een slechte dag kan het je humeur ook zeker goed doen. Maar we moeten er zeker niet in doorslaan.

5. Verwachtingen van anderen

Soms hebben we het gevoel dat er altijd wel een vriendin, docent, werkgever, kennis, ouder, oom of partner is die we moeten pleasen. Maar neem nu maar van ons aan: niets moet. Het is jouw leven dus leef niet (langer) naar het verwachtingspatroon van anderen. Dat bezorgt je alleen maar hoofdpijn!

6. Anderen de schuld geven

Natuurlijk is het makkelijk om een ander de schuld te geven van al jouw problemen. Want, ja: iemand moet toch de schuld krijgen! Maar schiet je er iets mee op? Niet echt. Sterker nog, je maakt er niet alleen jezelf, maar ook anderen ongelukkig mee. En we moeten natuurlijk ook reël blijven. Want wat had die beste vriendin er ook alweer mee te maken dat je impulsieve kappersbezoek zo desastreus is afgelopen? Juist.

7. Kritiek leveren op anderen

Dat roddelen de guilty pleasure is van iedere vrouw gaan we niet eens meer ontkennen. Want kritiek leveren op iemands kleding, relatie, prestaties en gedrag kunnen we als de beste. Als het even kan, doen we dit dan ook het liefst onder het genot van een bak popcorn en in het gezelschap van vriendinnen. Niet met slechte bedoelingen, hoor! Maar of het ons gelukkig(er) maakt? Niet echt.

8. Bang zijn

We laten kansen schieten, durven niet voor onszelf op te komen en laten onze geliefden vaak nog niet helemaal toe. En dat allemaal uit angst. Hartstikke zonde! Want neem nu maar van ons aan: angst is een grote illusie en uiteindelijk ben jij zelf degene die het creëert.

9. Jezelf vergelijken met anderen

“Wat ben ik toch jaloers op haar figuur!” “Ik zou een moord doen voor zo’n baan!” “Iedereen heeft een relatie en ik niet…” Waar was die roze bril ook alweer gebleven? Oh, hier is ‘ie: “Maar daarentegen heb ik ogen om jaloers op te zijn!” “Alles komt op zijn tijd. Ook die droombaan!” “Maar nu ik single ben, heb ik álle tijd voor mijn vriendinnen!”

10. Een controlfreak zijn

Besef dat je niet overal controle op hebt. Sommige dingen lopen nu eenmaal anders dan je zelf zou willen. Maar bedenk je dat overal een reden voor is en dat elk nadeel zijn voordeel heeft!

Delen:
Facebook Twitter Icon

1 reacties

  1. ik wil een vrouw met sterke botten ontmoeten het liefst uit enschede in regio twente zij moet 54 jaar zijn en annie heten om samen naar de bioskoop theater koffiecorner cinees pizza restaurant pannekoeken restaurant raadhuis hotel uit eten gaan of bij ac restaurant of v d valk restaurant toegaan ! wybo

    wybo jellema | 6-01-2015
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Direct Wonen Huren

gerelateerde artikelen

Een zus verhoogt je geluksgevoel

Heb jij een zus, of zelfs meerdere zussen? Mazzel! Het blijkt...

Singles zijn steeds vaker gelukkig

Uit een Duits onderzoek over het liefdesleven van 2.500 mensen tussen...

Wist je dat kerstfilms goed zijn voor je gezondheid?

Ben jij ook helemaal idolaat van kerst en vind je het...

De happy versus de unhappy single

Geloof jij in de happy single of ben je juist van...

Een op twaalf Nederlanders ongelukkig in relatie

Maar liefst acht procent van de Nederlanders is ontevreden over hun...

singlessite gidsen

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

Culi gids

Met singles gezellig eten? Ga eens...

advertentie

Nieuw in NL: Body Wrap luxe shapewear met kant