Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
verliefdheid
1 december 2015

Gelukkig zijn met deze 10 super simpele dingen

Gelukkig zijn is voor iedereen het ultieme levensdoel. Ja, je wilt de liefde van je leven vinden, meer geld verdienen, die droombaan binnenhalen of een wereldreis maken. Maar uiteindelijk draait het vooral om hele eenvoudige veranderingen die je leven meer zin geven. 

1. Hou je huis opgeruimd

“Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd”, wordt wel eens gezegd. En het klopt nog ook. Rommel zorgt ervoor dat we met een overdaad aan stimuli geconfronteerd worden, waardoor onze zintuigen moeten overwerken. Als je omgeven wordt door te veel rondslingende spullen, krijg je eigenlijk de visuele boodschap dat je geen controle meer hebt over je leven. Een schoongemaakt en opgeruimd huis heeft een ontspannend effect.

2. Dump oude en nutteloze spullen

Met puntje één in het achterhoofd, is het ook aan te raden om alle oude en nutteloze spullen op te bergen of desnoods bij het vuil te zetten. Hou enkel die dingen bij die je doen herinneren aan een mooi moment of iemand dierbaar.

3. Geef geen geld uit aan zaken die je niet écht nodig hebt

Even gaan shoppen of leuke hebbedingetjes kopen kan leuk zijn, maar dat goed gevoel vervaagt snel. Wees spaarzaam. Zo kan je dat extra geld geven aan dingen die écht belangrijk zijn, zonder je daar schuldig over te voelen.

4. Laat je omringen door mensen die je graag hebt

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat geluk en een positieve stemming besmettelijk is. Wie zichzelf omringt door optimistische mensen zal positiever in het leven staan. Een beetje selectief zijn wat betreft je vriendengroep is dus zeker toegestaan.

5. Eet gezond

Niet alleen je lijn is gebaat bij gezonde voeding. Ook je gemoedstoestand vaart er wel bij. Volgens wetenschappelijk onderzoek kunnen onder meer vette vis, chocolade, kaneel, noten en peulvruchten wonderen doen voor je humeur.

6. Beweeg voldoende

De Romeinen wisten al dat “een gezonde geest een gezond lichaam” nodig heeft. Slaap dus voldoende en beweeg geregeld. Wie per dag zeven minuten de tijd maakt voor een work-out, zal meer van het gelukshormoon dopamine produceren. Daarnaast zorgt sporten er ook voor dat je zelfbeeld over je lichaam verbetert.

7. Geniet van de natuur

Een Chinese studie onthulde dat studenten die twee nachten in een bos doorbrachten, minder van het stresshormoon cortisol hadden dan zij die twee nachten in de stad doorbrachten. Tijd maken voor een kampeertripje in de herfstvakantie is dus geen slecht plan.

8. Probeer meer te lachen

Niemand houdt van valse vrolijkheid, maar wetenschappers beweren dat een stevige glimlach je gelukkig kan maken. De gezichtsspieren geven immers feedback aan je hersenen. Als je lacht, denkt je brein dat je je goed voelt en zal het endorfine afgeven. Dit opiumachtige stofje zorgt niet alleen voor verliefdheid, maar ook voor een gelukkig gevoel.

9. Luister naar je favoriete muziek

Naar je favoriete muziek luisteren en lekker luid meezingen kan pijn verlichten, stress verminderen en de productiviteit verhogen. De universiteit van Groningen ontdekte immers dat luisteren naar vrolijke muziek ervoor zorgt dat je brein meer dopamine en oxytocine vrijgeeft. Deze hormonen zorgen voor een gelukkig gevoel en verminderen stress en angstgevoelens.

10. Help iemand anders

Altruïsme kan je algemene tevredenheid over het leven doen toenemen, zo staat in een studie in het vakblad ‘Journal of Social Psychology’. Elke dag een goede daad verrichten zou je zelfs even gelukkig maken als elke dag iets nieuws uitproberen. Lijkt je dat onmogelijk? Af en toe een worstelende toerist helpen op de juiste trein te stappen of geld geven aan een goed doel, en je bent er al.

Bron: Metro

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Live Pubquiz met Leo Blokhuis in het Top 2000 Online Café

Thuisblijven, maar toch met je vrienden de kroeg in om te...

Einde relatie bezongen door Amy Winehouse

We hebben allemaal zo onze eigen manier om om te gaan...

Disco feestje bij je thuis

Vanuit de Bleeker studio gaat Disco-Train DJ's live met de beste...

Erotisch flirten op afstand doe je zo

Nu we voorlopig nog even aangewezen zijn op onze online dating...

Een zus verhoogt je geluksgevoel

Heb jij een zus, of zelfs meerdere zussen? Mazzel! Het blijkt...

singlessite gidsen

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Culi gids

Met singles gezellig eten? Ga eens...

advertentie