lachend stel

Gelukkig zijn in je relatie

Niet alle singles, maar veel singles hebben de wens om ook een relatie te hebben, net als andere mensen om hun heen. En weet je dan heb je als single een relatie en dan denk je vast wel eens: “Is dit alles?”. Wanneer je relatie al snel niet gelukzalig voelt, dan moet je maar beter op zoek gaan naar een andere relatie. 

Ben blij met jezelf

Het kan natuurlijk ook zijn dat je na een tijd single zijn in een relatie terecht komt, waar je wel blij mee bent. De kunst van een fijne relatie is ten eerste dat je blij bent met je zelf. Daar moet je eigenlijk constant aan werken. Vervolgens moet je een relatie onderhouden. Het is niet zo dat je er nu bent. Eigenlijk begint het nu pas. Dat is niet negatief bedoeld, want wanneer je het goed doet, kun je heel veel geluk halen uit je relatie. Meer dan dat je ooit had kunnen denken. Als leidraad heb ik een blog gebruikt van Roselie Prinsen die tips noemt om gelukkig te zijn in je relatie.

Tip 1.  Blijf trouw aan jezelf

Hoe vaak zie je niet dat mensen volledig veranderen in een nieuwe relatie. Ze gaan volledig mee met de hobby van de ander, terwijl ze daar van te voren niets aan vonden. Ook zie je dat mensen zich anders gaan kleden, het kan natuurlijk dat je iets meer geld gaat uitgeven aan je uiterlijk en kleding, maar jezelf ineens een andere stijl aanmeten, dan houdt niet lang stand. Natuurlijk kun je er vrienden bij krijgen, maar verloochen je oude vrienden niet. Wie weet hoe hard je ze ooit nog nodig hebt. Blijf in de kern jezelf en blijf trouw aan je eigen passies.

Tip 2. Geef aan wat jouw behoeften zijn

Mensen zeggen vaak tegen elkaar wat ze niet willen, maar het zou toch veel makkelijker zijn, precies te duiden wat je wel wilt. Wanneer je namelijk even langer nadenkt dat weet je dat best voor jezelf. Denk daarbij aan de behoeften zoals liefde, aandacht, een knuffel, bevestiging, zorg, hulp en een schouderklopje. Wanneer je niet krijgt wat je nodig hebt, dan ligt dat niet altijd aan de ander, die jou iets niet wil geven. Geef duidelijk aan wat je zou willen en het is vaak geen probleem. Spreek in directe taal en draai er niet omheen.

Tip 3. Probeer elkaars gedrag te begrijpen

In een relatie heb je als het goed is een gezamenlijk doel, namelijk de verbinding die je voelt versterken en uitbouwen. Je bereikt dit niet door de ander jouw mening of overtuiging op te leggen. Wel gaat dit lukken wanneer je probeert de ander te begrijpen. Is het voor jou helder wat je partner wil in jullie relatie, of ga je vooral uit van je eigen standpunt? Vraag gewoon aan de ander wat die belangrijk vindt, waar zijn behoefte ligt, wat jij voor haar kunt betekenen? In een goede relatie, gaat de ander die zelfde vragen aan jou stellen.

 Tip 4. Gelijk krijgen maakt niet gelukkig

Natuurlijk kun je over sommige zaken een verschil in inzicht en mening hebben, maar daarover ruzie maken is nooit de oplossing. Ben af en toe in staat sorry te zeggen. Verontschuldig je soms voor je doordrammen om gelijk te krijgen. Je moet je eigen mening mogen zeggen, maar waar het fout gaat is vaak de manier waarop, met veel stemverheffing en dat lost niks op. Geef soms toe dat je een fout gemaakt hebt, wanneer je het laat zitten, blijft het tussen jullie hangen. Op een onverwacht moment kan dit dan weer opspelen en dat heeft nog nooit iets goeds opgeleverd.

Tip 5. Gun elkaar je eigen leven

Wat in een eerder punt al naar voren kwam is het krijgen van een nieuwe hobby of nieuwe vrienden. Dat kan prettig zijn. Het is daarnaast ook plezierig dat deel van je vorige leven te blijven leven, wat bij jou hoort. Alleen je oude vrienden bezoeken, lekker tijd voor jezelf hebben, in je eentje hardlopen wat je altijd heerlijk vond. Slurp elkaar niet te veel op. Gun elkaar je eigen bezigheden en tijd en gedachten en verleden.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.