groot leeftijdsverschil gelukkig

Geluk zit in groot leeftijdsverschil

Een relatie met een groot leeftijdsverschil, de bekende oude bok met het jonge blaadje of de cougar met haar toyboy, alles kan en mag tegenwoordig. “Je wordt verliefd op de persoon, niet op iemands leeftijd” is een veelgehoorde uitspraak. Dat zo’n relatie doorgaans geen lang leven beschoren is, daar zit niemand mee. Voor nu gelukkig zijn, samen een leuke tijd hebben, dat is het motto van een relatie met een groot leeftijdsverschil.

BN’ers in de spotlights

In de wereld van liefde, relaties, echtscheidingen en weer nieuwe liefdes fungeren bekende Nederlanders een voorbeeld voor de rest van de samenleving. Presentatoren, acteurs, schrijvers worden geacht een voorbeeldfunctie te hebben als publiek persoon. Vreemdgaan wordt publiekelijk afgestraft, van verraad in vriendschappen wordt gewalgd, een drugsverslaving meewarig bekeken en wanneer er eentje een auto-ongeluk veroorzaak staat heel Nederland op z’n kop. Een mening hebben we allemaal over onze ‘helden van de buis’ en die wordt ruimschoots geventileerd op Twitter en Facebook. Ook al hebben we deze mensen nog nooit ontmoet.

Afgunst en voorbeelden

Als het om de liefde en relaties gaat, ook dan hebben we een duidelijke mening over onze bekende medelanders. We kijken we enigszins afgunstig naar Katja die zichtbaar geniet van haar veel jongere vriendje Freek, vragen ons massaal af of Rachel echt een hekel heeft aan de oudere vriendin van haar zoon Dré Hazes, zijn we in shock bij het zien van Peter Jan Rens en zijn veertig jaar jongere Virgina plus baby, vinden we stiekem dat Heleen van Royen er op vooruit is gegaan nu ze Ton heeft ingeruild voor Bart, zijn we verbijsterd dat Emile Ratelband na zijn wangedrag een 41 jaar jongere oppas als vriendinnetje heeft weten te schaken en we fronsen onze wenkbrauwen als Patricia Paay laat weten misschien wel te willen trouwen met haar eveneens veertig jaar jongere toyboy.

Voorbeeldfiguren

Vergeet ook Henk Bleker niet die trouwde met zijn 32 jaar jongere Barbara of Rob de Nijs die op zijn 69e opnieuw vader werd omdat zijn jongere vrouw Henriette (42) een kinderwens had. En wat te denken van de alom bekende RTL voorman Frits Wester die een nieuwe vriendin heeft die 27 jaar jonger is. En als klap op de vuurpijl liet ook Erik van der Hoff (52) weten zijn vrouw definitief te verlaten de 32-jarige Maartje. Voorbeelden te over van nieuwe relaties waarin een groot leeftijdsverschil bestaat. En is het is zeker niet ondenkbaar dat die voorbeelden een mooie afspiegeling zijn van de rest van onze samenleving. Want het is nogal onwaarschijnlijk dat alleen bekende Nederlanders relaties aangaan waarbij er sprake is van een heel fors leeftijdsverschil.

Definitie van geluk

De definitie van geluk is voor iedereen anders maar voor steeds meer mensen is dat een relatie waarbij de partner een heel stuk ouder, of jonger is dan zijzelf. De tijd brengt ook met zich mee dat relaties niet meer ‘voor altijd’ zijn, maar steeds vaker voor ‘the time being’. Trouwen en bij elkaar blijven tot de dood ons scheidt, dat komt steeds minder vaak voor. Heel wat mensen hebben meerdere, doorgaans monogame, relaties in hun leven. En dat er dan eentje tussen zit waarbij hij of zij je vader of moeder had kunnen zijn, ach wat maakt dat nou uit. Het motto anno 2015 is: als je maar gelukkig bent en vooral een hele leuke tijd hebt samen!

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.