groot leeftijdsverschil gelukkig
22 October 2015

Geluk zit in groot leeftijdsverschil

Een relatie met een groot leeftijdsverschil, de bekende oude bok met het jonge blaadje of de cougar met haar toyboy, alles kan en mag tegenwoordig. “Je wordt verliefd op de persoon, niet op iemands leeftijd” is een veelgehoorde uitspraak. Dat zo’n relatie doorgaans geen lang leven beschoren is, daar zit niemand mee. Voor nu gelukkig zijn, samen een leuke tijd hebben, dat is het motto van een relatie met een groot leeftijdsverschil.

BN’ers in de spotlights

In de wereld van liefde, relaties, echtscheidingen en weer nieuwe liefdes fungeren bekende Nederlanders een voorbeeld voor de rest van de samenleving. Presentatoren, acteurs, schrijvers worden geacht een voorbeeldfunctie te hebben als publiek persoon. Vreemdgaan wordt publiekelijk afgestraft, van verraad in vriendschappen wordt gewalgd, een drugsverslaving meewarig bekeken en wanneer er eentje een auto-ongeluk veroorzaak staat heel Nederland op z’n kop. Een mening hebben we allemaal over onze ‘helden van de buis’ en die wordt ruimschoots geventileerd op Twitter en Facebook. Ook al hebben we deze mensen nog nooit ontmoet.

Afgunst en voorbeelden

Als het om de liefde en relaties gaat, ook dan hebben we een duidelijke mening over onze bekende medelanders. We kijken we enigszins afgunstig naar Katja die zichtbaar geniet van haar veel jongere vriendje Freek, vragen ons massaal af of Rachel echt een hekel heeft aan de oudere vriendin van haar zoon Dré Hazes, zijn we in shock bij het zien van Peter Jan Rens en zijn veertig jaar jongere Virgina plus baby, vinden we stiekem dat Heleen van Royen er op vooruit is gegaan nu ze Ton heeft ingeruild voor Bart, zijn we verbijsterd dat Emile Ratelband na zijn wangedrag een 41 jaar jongere oppas als vriendinnetje heeft weten te schaken en we fronsen onze wenkbrauwen als Patricia Paay laat weten misschien wel te willen trouwen met haar eveneens veertig jaar jongere toyboy.

Voorbeeldfiguren

Vergeet ook Henk Bleker niet die trouwde met zijn 32 jaar jongere Barbara of Rob de Nijs die op zijn 69e opnieuw vader werd omdat zijn jongere vrouw Henriette (42) een kinderwens had. En wat te denken van de alom bekende RTL voorman Frits Wester die een nieuwe vriendin heeft die 27 jaar jonger is. En als klap op de vuurpijl liet ook Erik van der Hoff (52) weten zijn vrouw definitief te verlaten de 32-jarige Maartje. Voorbeelden te over van nieuwe relaties waarin een groot leeftijdsverschil bestaat. En is het is zeker niet ondenkbaar dat die voorbeelden een mooie afspiegeling zijn van de rest van onze samenleving. Want het is nogal onwaarschijnlijk dat alleen bekende Nederlanders relaties aangaan waarbij er sprake is van een heel fors leeftijdsverschil.

Definitie van geluk

De definitie van geluk is voor iedereen anders maar voor steeds meer mensen is dat een relatie waarbij de partner een heel stuk ouder, of jonger is dan zijzelf. De tijd brengt ook met zich mee dat relaties niet meer ‘voor altijd’ zijn, maar steeds vaker voor ‘the time being’. Trouwen en bij elkaar blijven tot de dood ons scheidt, dat komt steeds minder vaak voor. Heel wat mensen hebben meerdere, doorgaans monogame, relaties in hun leven. En dat er dan eentje tussen zit waarbij hij of zij je vader of moeder had kunnen zijn, ach wat maakt dat nou uit. Het motto anno 2015 is: als je maar gelukkig bent en vooral een hele leuke tijd hebt samen!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Single, de overgang en je liefdesleven

Ben je single én raak je in de overgang? Dan kan...

Vooral veganistische mannen hebben last van een midlifecrisis

Niet een snelle auto of een tweede leg maar een veganistische...

54-jarige Brigitte Nielsen bevalt van dochter

De Deense Brigitte Nielsen is op 54-jarige leeftijd bevallen van een...

Relatie met leeftijdsverschil kans van slagen

Volgens het CBS is bij het overgrote deel van alle getrouwde...

Liefde op latere leeftijd

Wanneer je al wat ouder bent dan wil dat natuurlijk niet...

singlessite gidsen

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie