de juiste date vinden

Gelijk krijgen maakt gelukkig

Je kunt je gelijk halen of proberen de lieve te vrede bewaren. Veel stellen hebben onnodig stress, omdat ze bang zijn voor conflicten. Dat stellen de wetenschappers in de kersteditie van het British Medical Journal. Bij het onderzoek waren getrouwde stellen betrokken.

Zonder klagen

In het experiment werd mannen gevraagd om het met hun vrouw eens te zijn en zonder klagen dingen te doen die zijn vroeg. Zelfs als de man het gevoel had dat de vrouw het bij het verkeerde eind had.

De vrouwen waren niet op de hoogte van deze opdracht. Tijdens het onderzoek werd de kwaliteit van leven van zowel de vrouw als man gemeten met een score van 1 tot 10.

Geluk

Na twaalf dagen werd het onderzoek stop gezet, omdat de mannen het gevoel hadden dat de vrouwen steeds kritischer werden. Gedurende die twaalf dagen nam de kwaliteit van leven van de mannen af.

De score ging van een gemiddelde 7 naar 3. Bij vrouwen nam deze juist iets toe: van een 8 naar een 8,5.

Leven als koppel

“Het lijkt er op dat ‘gelijk hebben’ je geluksgevoel beïnvloedt en dat je neerleggen bij iets waarmee je het niet eens bent juist leidt tot ongeluk”, aldus de onderzoekers.

“Veel mensen leven als een koppel en we denken dat het schadelijk kan zijn als een van de partners het altijd met de ander eens is. Meer onderzoek is echter nodig. Bijvoorbeeld naar wat er gebeurt als de man altijd gelijk heeft.”

Bron: Nu

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.