financiële verrassing relatiebreuk

Gelijk inkomen maakt relatie sterker

Verschil in inkomen blijft een valkuil voor relaties. Dit verschil komt meestal voort door verschil in opleidingsniveau. Een relatie waarbij de man en de vrouw  qua inkomen in elkaars buurt blijven, lijkt langer stand te houden.

Bevindingen

Een Amerikaans onderzoek waarvoor duizenden koppels vanaf de jaren 1950 tot aan 2004 zijn ondervraagd, heeft het een en ander over relatie en geld naar voren gebracht. Enkele bevindingen:

1. Koppels die qua opleidingsniveau en inkomen aan elkaar gewaagd zijn, hebben meer kans om samen te blijven in vergelijking met relaties waarin de man hoger opgeleid is.

2. Grote verschuivingen in echtscheidingspatronen tonen aan dat er een nieuwe generatie jonge mannen het niet bedreigend vindt als hun vriendin hoger opgeleid is.

3. Er is een trend ontstaan waarbij steeds meer langdurige huwelijken plaatsvinden tussen stellen waarbij de vrouw zelfs méér verdient.

Drie categorieën huwelijken

Voor het onderzoek is er in de loop der jaren gekeken naar drie categorieën huwelijken: een groep waarin de vrouw hoger opgeleid is, waarbij het echtpaar aan elkaar gewaagd is en die waarin de vrouw lager opgeleid is.

In de jaren 1950 en 1970 kwam uit de testresultaten dat vrouwen met evenveel of zelfs meer salaris dan hun man, zo’n 34 procent meer kans hebben om te gaan scheiden.

De testresultaten van de periode 2000 tot 2004 tonen juist omgekeerde cijfers: de stellen waarbij de vrouw lager is opgeleid dan hun man, hebben in deze tijd 40 procent meer kans uit elkaar te gaan. De nieuwe generatie jonge mannen gelooft steeds meer in een gelijk huwelijk tussen man en vrouw en laat ouderwetse opvattingen los.

Bron: Nu

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.