Gele gezichtstint maakt man aantrekkelijker

Mannen met een gele gezichtstint zijn het meest aantrekkelijk voor vrouwen. Dat hebben Britse wetenschappers aangetoond.

Als vrouwen een man op zijn uiterlijk moeten beoordelen, letten ze meer op zijn gezichtskleur dan op de vorm van zijn gezicht. Opvallend genoeg wordt vooral een geel getinte huid als aantrekkelijk beschouwd.

Dat schrijven onderzoekers van de Brunel Universiteit en de Universiteit van Bristol in het wetenschappelijk tijdschrift PLoS ONE.

Gezondheid

Het is nog onduidelijk waarom vrouwen juist een gele tint prefereren bij mannen, zo meldt nieuwssite Discovery News. De wetenschappers vermoeden dat de gezichtskleur iets verraadt over de huidige gezondheid van een man.

“Deze bevindingen suggereren dat gezichtskleur belangrijker is dan de mannelijkheid van het gezicht”, schrijven de onderzoekers. “Onze onderzoeksresultaten komen overeen met de hypothese dat de huidige conditie van een mannelijke partner belangrijker is dan zijn opgebouwde weerstand tegen ziektes in het verleden.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?