geldzaken

Geldwijzer Scheiden: geldzaken na de scheiding

Een relatiebreuk vergt niet alleen emotioneel veel van ex-partners, maar vraagt ook vaak snel en praktisch handelen. Voor scheidende stellen met kinderen staat het waarborgen van de voortaan verdeelde zorg en het goed verdelen van de kosten voorop. Daarbovenop moeten zij de inboedel verdelen, afspraken over de woning maken, en alimentatie vastleggen.

Overzicht

In alle emoties en stress is het niet gemakkelijk geldzaken op orde te houden, en te regelen. Terwijl dat juist zo nodig is. Want een scheiding heeft ook grote gevolgen voor zowel de inkomsten, als de uitgaven van de voormalige partners. Opnieuw grip op geld krijgen helpt te voorkomen dat betalingsachterstanden of zelfs schulden optreden. Maar krijg maar eens zicht op alle financiële gevolgen!

In deze praktische gids staat alles over geldzaken na scheiding. Het helpt het overzicht te houden of te krijgen omdat alle geldzaken praktisch en compact zijn beschreven:

  • Zorg voor de kinderen
  • Uw inkomen na de scheiding
  • Overzicht over uw financiën
  • Langlopende contracten, zoals verzekeringen en een hypotheek
  • Veranderingen in de toekomst
  • Pensioen

Achterin het boek is verdere uitleg en zijn nadere rekenvoorbeelden opgenomen.

ISBN: 97 8908 9041 098 | 83 pagina’s | € 15,95

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.