Baal je er wel eens van dat je nu nog steeds geen partner hebt gevonden om je leven mee te delen? Misschien ben je als single toch wel beter af. Je bepaalt in ieder geval zelf wat je uitgeeft en waaraan.

Een relatie is ook lang niet altijd alles want ruim een derde van de stellen heeft wel eens ruzie over de uitgaven van de partner. Dit komt naar voren uit een enquête van Kortingscode.nl waarvoor 1056 Nederlanders werden ondervraagd.

Onwetend

Bijna een derde van de mensen met een relatie is niet eens op de hoogte van de financiële situatie waarin de partner zich bevindt. De andere 60 procent van de stellen vindt dit wel belangrijk en heeft daarom een gezamenlijke bankrekening.

Bijdragen naar rato

Over het algemeen genomen dragen beide partners naar rato van hun inkomen bij aan de gezamenlijke huishoutpot. Dat zo’n gezamenlijke rekening nogal eens wat ruzie veroorzaakt nemen de meeste stellen voor lief.

Merkkleding

Opvallend is dat de mannelijke geënquêteerden aangeven gemiddeld meer geld uit te geven aan kleding en uiterlijke verzorging dan vrouwen. Dit ligt er met name aan omdat vrouwen over het algemeen vaker kleding in het goedkopere segment kopen, terwijl mannen eerder voor duurdere merken kiezen.

Relatie voordeliger dan single

De gemiddelde single heeft minder te besteden dan mensen met een relatie. Zo zijn singles vaak ook duurder uit omdat zij hun woonkosten niet kunnen delen. Ruim 60 procent van de mensen denkt dan ook dat het voordeliger is om een relatie te hebben dan om single te zijn.

Te duur om te scheiden

Opvallend is dat ruim 13 procent van de respondenten aangeeft dat zij wel eens langer in een relatie zijn gebleven omdat uit elkaar gaan te duur was. Daartegenover staat dat ruim de helft van de samenwonende mannen en een derde van de samenwonende vrouwen denkt dat zij als single meer geld zouden overhouden voor zichzelf.