geld
8 April 2016

Geld houdt stellen bij elkaar die willen scheiden

Ook al is het einde van de crisis in zicht, gaan de huizenprijzen weer wat omhoog en ziet het er financieel allemaal wat zonniger uit, toch blijven veel stellen omwille van geld bij elkaar terwijl ze eigenlijk liever zouden willen scheiden. En dat is niet alleen in Nederland zo valt te lezen op Verder-Online.nl.

Fransen zijn koplopers

De tendens wordt in heel Europa waargenomen. Incassobureau Intrum Jusitia deed onderzoek naar hoeveel Europese koppels er vanwege financiële redenen bij elkaar blijven. De Fransen bleken hierin koploper te zijn met 37% van de stellen die bij elkaar blijven vanwege het geld.

Staying Together in Needy Times

In Zweden was het probleem het minst groot. Daar bleef slechts 6% van de stellen bij elkaar omwille van het geld. In Nederland ging het om 15% van de stellen. In Engeland heeft het verschijnsel zelfs al een naam gekregen: STINT, oftewel Staying Together in Needy Times.

Instabiele economie

Uit het onderzoek blijkt dat het verschijnsel zich vaker voordoet in de zuidelijke landen dan in de noordelijke landen. ‘Dit komt overeen met de economische situatie van de Europese landen. Daar waar de economie instabiel is, zijn echtparen financieel ook afhankelijker van elkaar’, aldus Guy Colpaert, directeur van Justitia België, in De Telegraaf.

Scheiden voor minder geld

In Nederland kennen we al wel wat mogelijkheden om goedkoop te scheiden. De digitale echtscheiding rukt op. Naast commerciële aanbieders heeft nu ook de overheid een website ontwikkeld die echtparen helpt hun huwelijk te beëindigen tegen lage kosten en met zo min mogelijk conflicten.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Eerste woning kopen: 5 tips voor starters op de woningmarkt

Voor starters is het niet eenvoudig om een woning te vinden....

Zo voorkom je dat je relatie sneuvelt in coronatijd

Kun je nog iets doen om het tij te keren als...

Corona houdt koppels (voorlopig) bij elkaar

Er is een forse terugloop van het aantal echtscheidingsaanvragen en dat...

Heel in 4 stappen je gebroken hart

Het beëindigen van een relatie is vaak pijnlijk en emotioneel. Het...

We scheiden omdat we denken met iemand anders gelukkiger te zijn

Onze relaties, zowel werk als privé, komen onder druk te staan...

singlessite gidsen

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Culi gids

Met singles gezellig eten? Ga eens...

advertentie