Gehuwde mannen verdienen meer dan singles

Het leven gaat niet altijd over rozen. Ook niet financieel niet. Want als single man heb je het qua inkomen minder goed dan je getrouwde collega’s.

Gehuwd versus single

Getrouwde mannen werken harder en verdienen meer dan hun single tegenhangers met hetzelfde diploma. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Virginia.

Onderzoekers Bradford Wilcox van de universiteit van Virginia en Robert Lerman van de American University kwamen tot een verrassende conclusie na een uitgebreid onderzoek. Getrouwde mannen zouden volgens hen ongeveer 400 uur meer werken per jaar dan hun single tegenhangers met dezelfde sociaal-economische achtergrond.

Daarnaast zouden getrouwde mannen tussen de 28 en 30 ongeveer 14.500 euro meer verdienen dan single mannen uit dezelfde leeftijdscategorie. Voor getrouwde mannen tussen de 44 en 46 loopt dat getal zelfs op tot 17.000 euro.

Zonder diploma

Het meest verrassende resultaat van het onderzoek was echter dat getrouwde mannen ook zonder diploma meer verdienen dan hun alleenstaande tegenhangerss zonder diploma. Getrouwde mannen in die positie verdienen makkelijk 15.000 euro op jaarbasis.

4 oorzaken

Dat zou volgens Wilcoxx en Lerman alles te maken hebben met volgende vier redenen:

1. Het huwelijk zou de man verantwoordelijker maken. Getrouwde mannen worden bijgevolg als betrouwbaarder aanzien door hun werkgever.
2. Omdat getrouwde mannen zichzelf vaak als kostwinner van het gezin aanzien, zoeken ze naar kansen om meer geld te verdienen. Bovendien maken ze meer doordachte werkgerelateerde beslissingen, die hun kansen op om opslag te krijgen dan weer groter maken.
3. Mannen werken harder als het welzijn van een ander afhangt van hun succes. Daarnaast geven hun vrouwen vaak goeie tips om vooruit te komen op het werk.
4. Getrouwde mannen worden aanzien als stabiel, loyaal en meer bereid om hard te werken. Dit stereotype werkt in hun voordeel, omdat werkgevers sneller een promotie geven aan getrouwde mannen met kinderen. Getrouwde mannen hebben immers meer geld nodig voor het onderhoud van hun gezin dan hun single tegenhangers.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!