Gehuwde mannen verdienen meer dan singles

Het leven gaat niet altijd over rozen. Ook niet financieel niet. Want als single man heb je het qua inkomen minder goed dan je getrouwde collega’s.

Gehuwd versus single

Getrouwde mannen werken harder en verdienen meer dan hun single tegenhangers met hetzelfde diploma. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Virginia.

Onderzoekers Bradford Wilcox van de universiteit van Virginia en Robert Lerman van de American University kwamen tot een verrassende conclusie na een uitgebreid onderzoek. Getrouwde mannen zouden volgens hen ongeveer 400 uur meer werken per jaar dan hun single tegenhangers met dezelfde sociaal-economische achtergrond.

Daarnaast zouden getrouwde mannen tussen de 28 en 30 ongeveer 14.500 euro meer verdienen dan single mannen uit dezelfde leeftijdscategorie. Voor getrouwde mannen tussen de 44 en 46 loopt dat getal zelfs op tot 17.000 euro.

Zonder diploma

Het meest verrassende resultaat van het onderzoek was echter dat getrouwde mannen ook zonder diploma meer verdienen dan hun alleenstaande tegenhangerss zonder diploma. Getrouwde mannen in die positie verdienen makkelijk 15.000 euro op jaarbasis.

4 oorzaken

Dat zou volgens Wilcoxx en Lerman alles te maken hebben met volgende vier redenen:

1. Het huwelijk zou de man verantwoordelijker maken. Getrouwde mannen worden bijgevolg als betrouwbaarder aanzien door hun werkgever.
2. Omdat getrouwde mannen zichzelf vaak als kostwinner van het gezin aanzien, zoeken ze naar kansen om meer geld te verdienen. Bovendien maken ze meer doordachte werkgerelateerde beslissingen, die hun kansen op om opslag te krijgen dan weer groter maken.
3. Mannen werken harder als het welzijn van een ander afhangt van hun succes. Daarnaast geven hun vrouwen vaak goeie tips om vooruit te komen op het werk.
4. Getrouwde mannen worden aanzien als stabiel, loyaal en meer bereid om hard te werken. Dit stereotype werkt in hun voordeel, omdat werkgevers sneller een promotie geven aan getrouwde mannen met kinderen. Getrouwde mannen hebben immers meer geld nodig voor het onderhoud van hun gezin dan hun single tegenhangers.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

aantrekkelijke mannen
By Moniek ·
25 oktober 2021

Handige verzorgingstips van mannen voor vrouwen

Het ligt niet zo voor de hand misschien, maar vrouwen kunnen op het gebied van beauty en verzorging nog beste wat leren van mannen. Deze bruikbare tips zijn reuze handig en voor vrouwen een groot pluspunt: ze kosten maar weinig tijd!
By Tijmen ·
25 oktober 2021

Tijd over? Bouw aan jezelf!

pizza
By Margret ·
22 oktober 2021

Singles recept: Pizza quattro stagione casa mia

Samen koken is bij singles een geliefde bezigheid, het is een goede manier om die ander te leren kennen. Maak samen pizza, dan heb je iets om handen, tijdens de kennismaking.
kinderwens
By Margret ·
13 oktober 2021

Single vrouwen en kinderwens

Bij single vrouwen gaat naast de leeftijd ook het wel of niet hebben van een partner meespelen bij een kinderwens. Er zijn daarnaast ook vrouwen die gewoon geen kind willen.
tips spannend voorspel
By Margret ·
29 september 2021

Vrouw verkiest ander lingerie dan haar man

Er zullen ongetwijfeld vrouwen zijn die het opwindend vinden van hun partner een mooi lingerie setje te krijgen. Persoonlijk vind ik het prettig dit kledingstuk zelf uit te zoeken en vooral goed te passen. Blijkbaar ben ik als vrouw niet de enige die daar zo over denkt.
mosselen uit de wok voor 1
By Moniek ·
15 september 2021

Singlesrecept: gewokte mosselen op z’n Monika’s

Persoonlijk ben ik dol op mosselen. Uit de pan, lekker gegratineerd uit de oven maar tegenwoordig maak ik ze heel vaak in de wok. Heerlijk! Na tal van recepten te hebben geprobeerd heb ik er zelf eentje in elkaar gedraaid die ik echt het allerlekkerste vind.