relatie verbreken

Geheimen die mannen verzwijgen

Er zijn geheimen die mannen geleerd hebben voor zich zelf te houden. Een leugentje om bestwil. En dat is zeker niet altijd slecht. Sterker nog, psychologen zeggen dat in sommige opzichten deze leugentjes en waarheden zelfs sociaal noodzakelijk zijn om vredelievend met elkaar om te gaan. En denk maar niet dat alleen mannen zich hier schuldig aan bevinden. Vrouwen doen het ook.

Geheimen die mannen verzwijgen

Heb jij je vriend of partner er nooit op aangesproken dat hij te veel oog heeft voor andere vrouwen dan voor jou? Waarschijnlijk wel. Daarop heeft hij vast ontkend en gezegd dat jij toch de mooiste bent.  Kus erbij en alles is weer koek en ei. Maar dit wil niet zeggen dat zijn ogen niet weer eens wegdraaien. Maar dat moet je als vrouw toch ook niet willen.

1.  Oog voor mooie vrouwen

Een man wordt door zijn primaire hersenhelft gedwongen zijn ogen te richten op een mooie vrouw die voorbij komt lopen. Hij kan er domweg niks aan doen. Het maakt niet uit of jij er naast loopt of niet, hij kijkt. Totaal voor ongeveer 43 minuten per dag, blijkt uit onderzoek. Ben je op een plaats met veel mensen, dan heeft hij alle leuke vrouwen al gescand, en dat iets te lage décolleté had hij ook al gezien. Is het erg? Nee. Sterker nog, je zou je bijna zorgen moeten maken als hij niet kijkt want dan is er mogelijk iets mis met zijn zicht of met zijn testosteronniveau.

2.  Man snapt vrouw echt niet

Oei, daar wil ze weer een essentieel punt in de relatie diepgaand bespreken. Nou ja, bespreken, emotioneel doorlichten. Hij heeft geleerd voor dit soort discussies niet weg te lopen, haar aan te horen en te doen alsof hij haar begrijpt. Het is oppassen geblazen. Want hij weet dat als hij haar gevoelens achteloos wegwuift, zij erg boos kan worden. Dus knikt hij instemmend. Ja, hij ziet haar probleem. Hij zegt het te begrijpen maar dat kan helemaal niet.  Hij snapt er geen barst van, omdat er tussen mannen en vrouwen nu eenmaal een fundamenteel verschil zit in benaderen van emoties. Vrouwen zoeken vooral erkenning voor hun problemen en gevoelens, mannen zoeken voor hun problemen en emoties kant en klare oplossingen.

3.  Verdiend geld geeft aanzien

Hoewel veel mannen het ontkennen, vinden ze het diep in hun hart belangrijk dat zij de kostwinner zijn. Het is leuk dat vrouwlief ook wat geld verdient, maar hij haalt het grote geld binnen en bepaalt dus ook welke auto er gekocht wordt. Wat is de oorsprong van deze mannelijke overtuiging? Sommige deskundigen denken dat het biologisch bepaald is: de man was en is nog altijd de jager en brengt dus de buit binnen in de vorm van geld en eten. De vrouw had en heeft de zorg voor het gezin. Volgens evolutionair bioloog Stephen Jay Gould gaat het echter om culturele tradities dan om oeroude menselijke instincten. Als vrouwlief meer verdient, voelt dat bij veel mannen hoe dan ook als een nederlaag.

4.  Vrijheid blijven voelen

Gaat je man altijd sporten omdat hij zo graag wil sporten? Kan hij echt niet een dag per week minder werken? Natuurlijk kan dat allemaal minder, maar ze willen soms gewoon even weg van vrouw en kind en huishouden. Dat is helemaal niet erg. Het heeft te maken met een ingebouwde hang naar vrijheid, naar ruimte voor zichzelf, minder  verbonden willen zijn aan regels en toestanden. Wees gerust, na een tijdje mist hij jou of jullie alweer. Dan is het ook weer fijn thuiskomen voor hem.

5.  Echtelijke beloftes zijn benauwend

Terwijl vrouwen de wederzijdse liefde met hun partners graag geregeld, bezegeld en gegarandeerd zien in het vastleggen van eeuwige trouw, zit er in vele mannen een heel klein stemmetje dat iets anders zegt. Het is een door angst en testosteron gevoed relativerend stemmetje, dat de strakke echtelijke beloftes te benauwend vindt.  Dat wil echter niet zeggen dat ze met andere vrouwen de hort op gaan, zeker niet.

6. Mannen zijn pubers

Hoe komt het dat keurige mannen, liefhebbende vaders met een respectabele baan, ineens thuis kunnen komen met een formidabel zakmes? Waarom draait hij zijn nek om voor een strakke meid in een Porsche? Omdat het symbolen zijn van onbezorgde vrijheid en los van verantwoordelijkheden.  De tijd van losbandigheid ligt achter hem,  die tijd is voorbij, de keuzes zijn gemaakt maar het keurslijf wringt soms een beetje. In elke man zit een door simpele hormonen voortgedreven puberjongen die heimelijk weigert groot te worden. Laat hem blij zijn met zijn zakmes.

7.  Mannen houden van klussen

Het is een klein duwtje in de rug van het man zijn wanneer  de hulpeloze geliefde haar kerel vraagt iets voor haar te repareren of te monteren. Ze zal haar hulpeloosheid misschien wat aanzetten om hem zover te krijgen, dat is dan weer haar geheim. Hoewel sommige mannen er graag een beetje over mopperen, vinden ze het best prettig om steeds als oplosser van een probleem te worden ingeschakeld. Het is heerlijk voor een man als hij het technische domein helemaal voor zichzelf heeft. Hij kan er dan bovendien zijn liefde voor gereedschap op botvieren. Haar waardering wordt zeer gewaardeerd.

Bron: www.dokterdokter.nl

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.