trouwjurk

Geen zin in het huwelijksbootje

Het lijkt wel of iedereen uiteindelijk in het huwelijksbootje stapt. Het is je vast al opgevallen wanneer je Facebook opent, trouwen is weer helemaal hip hot & happening. Helemaal prima, alleen – ook al heb je nu nog geen partner – zie jij dat eigenlijk helemaal niet zitten! Wij sommen voor jou nog drie andere redenen op waarom het niet erg is om niet in het huwelijksbootje te stappen. 

Het kost een bom geld 

Ja trouwen is leuk want je staat een dag ‘in the picture’, maar het is zo duur. Je bent makkelijk 10.000 euro kwijt. Je moet een kleed of een kostuum kopen, een zaal vastleggen, ringen bestellen, om nog maar te zwijgen over de huwelijksreis en dat allemaal voor één dag. Geld dat je ook aan andere leuke dingen kan uitgeven!

Het is stressvol

Het plannen van een huwelijk vraagt veel tijd en voorbereiding. Je moet 1001 regelen na je werk en in het weekend. Bovendien moet je rekening houden met een budget en de wensen van (schoon)ouders. En dan maar hopen dat er op de dag zelfs niks mis gaat.

Het is geen garantie op eeuwige liefde 

Voor honderden mensen je eeuwige liefde bezweren is natuurlijk geen garantie dat je binnen vijftig jaar nog steeds samen bent. Ongeveer 30% tot 50%  van de mensen die trouwt, scheidt uiteindelijk ook weer, geen cijfers dus om echt vrolijk van te worden. Dus…. 😉

Bron: Metro

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.