Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
zomer seizoen seks
26 mei 2018

Geen smoesjes tussen de lakens voor de Nederlanders

Nederlanders staan erom bekend niet bang te zijn om onze eerlijke, onverschrokken mening te geven. Niet zo gek dat van alle Europeanen de Nederlanders het minst vaak een smoesje gebruiken als ze geen zin in seks hebben. Maar wanneer ze wel de goede zin hebben gevonden, dan experimenteren ze maar al te graag tussen de lakens. Na de Spanjaarden zijn Nederlanders het meest in voor iets nieuws in bed. Dit blijkt uit een groot Europees onderzoek van datingservice Lexa.nl onder 9.600 Europese singles (waaronder 1000 Nederlandse singles).

Singles & seks

Bij het onderzoek van Lexa.nl werd aan de singles gevraagd of ze wel eens een excuus gebruiken om onder de behoefte van een bedpartner uit te komen. Hieruit blijken de Nederlanders en de Italianen het minste geneigd om een smoesje te gebruiken. Verder in het lijstje zien we Frankrijk, Duitsland en Spanje. Zouden ze daar dan zo goed kunnen liegen, of hebben Nederlanders gewoon vaker zin in seks?

  1. Nederland – 49%
  2. Italië – 52%
  3. Frankrijk – 60 %
  4. Duitsland – 60%
  5. Spanje – 61%

‘Nee schat, ik ben te moe…’

Nederlanders gebruiken dus het minst vaak een smoesje, maar wanneer we het doen zijn we niet heel creatief. Zo blijken vooral de clichés het meest gebruikt te worden. De singles gaven aan het meest het welbekende excuus ‘te moe na een hele dag werken’ (45%) te gebruiken. Ook de bekende ‘morgen moet ik er vroeg uit’ (34%) en ‘ik voel me niet lekker’ (29%) worden veel gebruikt als de partner meer van de avond verwacht.

Tijd voor iets anders!

Waar de Nederlanders wat creativiteit missen qua smoesjes, gaan ze all-in wanneer de lakens wel gedeeld worden. Zo zijn 68% van de Nederlanders bereid om nieuwe standjes uit te proberen. Hiermee komen we op een tweede plaats te staan achter Spanje (75%), hier proberen ze het meest nieuwe mogelijkheden uit. Houd je als single wel van wat nieuws in de bedstee, sla dan deze zomer een vakantie naar Frankrijk over. De Fransen zijn namelijk het meest behoudend, slechts 56% wilt daar wel eens wat nieuws uitproberen.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

gerelateerde artikelen

Ben je single: lekker gezond

Ben je (weer) single? Dat valt niet altijd mee, Maar tussen...

Dit vertelt je libido over jouw persoonlijkheid

Wat een hoog libido of laag libido zegt over je persoonlijkheid...

Several onenightstands is de nieuwe trend

Bij millennials is er nu een nieuwe trend gaande: de several-night-stands.

Netflix funest voor seksleven

Maar liefst 17 procent van de Nederlanders heeft door het enorme aanbod...

Voor en nadelen van vriendschap op de werkvloer

Je hebt iemand om je hart tegen te luchten, maar wat...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...