Geen seks, want vrouw is op kerstdieet

Eén op de vijf vrouwen die op dieet is, wil niet meer vrijen. En dat zijn er deze maand nogal wat, want januari is dé periode bij uitstek waarin vrouwen de kerstkilo’s er zo snel mogelijk weer vanaf willen.

Seks juist goed voor zelfbeeld

Dat wijst de Nationale Dieetenquête van Weight Watchers uit. Seksuologe Kaat Bollen herkent het jaarlijkse fenomeen, maar: “Probeer tóch te vrijen, ook al heb je een buikje. Want seks is net goed voor je zelfbeeld.”

Ongelukkig over hun gewicht

De Nationale Dieetenquête van Weight Watchers maakt duidelijk dat de Belgen behoorlijk ongelukkig over hun gewicht zijn: 53% van de vrouwen wil minder wegen, net als 40% van de mannen. Dat de organisatie net nu met een dieetonderzoek op de proppen komt, is niet toevallig: “Januari is de dieetmaand bij uitstek”, zegt Sabine de Prest van Weight Watchers.

Maatschappelijke standaard

Al is de reden waarom we minder kilo’s willen torsen verschillend per geslacht. Een man vindt dat hij magerder moet zijn om sportiviteit uit te stralen, een vrouw wil vooral de slanke lijn omdat dat de maatschappelijke standaard is. “8 op de 10 vrouwen hebben het gevoel dat de samenleving eist dat ze slank zijn.

Nabijheid van vriendinnen

Vreemd genoeg is het niet zozeer het andere geslacht dat voor die druk zorgt: 7 op de 10 vrouwen voelen zich vooral dik in de nabijheid van vriendinnen”, zegt Sabine de Prest.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!