Geen seks, want vrouw is op kerstdieet

Eén op de vijf vrouwen die op dieet is, wil niet meer vrijen. En dat zijn er deze maand nogal wat, want januari is dé periode bij uitstek waarin vrouwen de kerstkilo’s er zo snel mogelijk weer vanaf willen.

Seks juist goed voor zelfbeeld

Dat wijst de Nationale Dieetenquête van Weight Watchers uit. Seksuologe Kaat Bollen herkent het jaarlijkse fenomeen, maar: “Probeer tóch te vrijen, ook al heb je een buikje. Want seks is net goed voor je zelfbeeld.”

Ongelukkig over hun gewicht

De Nationale Dieetenquête van Weight Watchers maakt duidelijk dat de Belgen behoorlijk ongelukkig over hun gewicht zijn: 53% van de vrouwen wil minder wegen, net als 40% van de mannen. Dat de organisatie net nu met een dieetonderzoek op de proppen komt, is niet toevallig: “Januari is de dieetmaand bij uitstek”, zegt Sabine de Prest van Weight Watchers.

Maatschappelijke standaard

Al is de reden waarom we minder kilo’s willen torsen verschillend per geslacht. Een man vindt dat hij magerder moet zijn om sportiviteit uit te stralen, een vrouw wil vooral de slanke lijn omdat dat de maatschappelijke standaard is. “8 op de 10 vrouwen hebben het gevoel dat de samenleving eist dat ze slank zijn.

Nabijheid van vriendinnen

Vreemd genoeg is het niet zozeer het andere geslacht dat voor die druk zorgt: 7 op de 10 vrouwen voelen zich vooral dik in de nabijheid van vriendinnen”, zegt Sabine de Prest.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single