Geen seks, want vrouw is op kerstdieet

Eén op de vijf vrouwen die op dieet is, wil niet meer vrijen. En dat zijn er deze maand nogal wat, want januari is dé periode bij uitstek waarin vrouwen de kerstkilo’s er zo snel mogelijk weer vanaf willen.

Seks juist goed voor zelfbeeld

Dat wijst de Nationale Dieetenquête van Weight Watchers uit. Seksuologe Kaat Bollen herkent het jaarlijkse fenomeen, maar: “Probeer tóch te vrijen, ook al heb je een buikje. Want seks is net goed voor je zelfbeeld.”

Ongelukkig over hun gewicht

De Nationale Dieetenquête van Weight Watchers maakt duidelijk dat de Belgen behoorlijk ongelukkig over hun gewicht zijn: 53% van de vrouwen wil minder wegen, net als 40% van de mannen. Dat de organisatie net nu met een dieetonderzoek op de proppen komt, is niet toevallig: “Januari is de dieetmaand bij uitstek”, zegt Sabine de Prest van Weight Watchers.

Maatschappelijke standaard

Al is de reden waarom we minder kilo’s willen torsen verschillend per geslacht. Een man vindt dat hij magerder moet zijn om sportiviteit uit te stralen, een vrouw wil vooral de slanke lijn omdat dat de maatschappelijke standaard is. “8 op de 10 vrouwen hebben het gevoel dat de samenleving eist dat ze slank zijn.

Nabijheid van vriendinnen

Vreemd genoeg is het niet zozeer het andere geslacht dat voor die druk zorgt: 7 op de 10 vrouwen voelen zich vooral dik in de nabijheid van vriendinnen”, zegt Sabine de Prest.

Francien

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!