seks is als lijm

Geen seks op de eerste date is de sleutel tot succes

Geen seks op de eerste date. Sinds je alle afleveringen van Sex and the City hebt verslonden, houd je je keurig aan deze favoriete regel van Charlotte. Al blijf je soms trillend van verlangen achter na een afspraakje, je blijft sterk. Maar je doet het niet voor niets, want het werkt écht.

Zelfbeheersing

Gemakkelijk is het niet, om te wachten. Zoals zelfbeheersing eigenlijk nooit easy is. Niet als je chocolade eet en ook niet met seks. Gaat chocolade beter smaken als je de reep niet in één keer opeet? Daar valt over te twijfelen. Maar het uitstellen van seks maakt je relatie écht beter, zo blijkt uit onderzoek gepubliceerd in the Journals of Family Psychology.

Stabiele relatie

De onderzoekers ondervroegen 2035 heteroseksuele mensen, met een gemiddelde leeftijd van 36 jaar. De deelnemers vertelden onder andere over hun seksuele relaties met hun partner. Ook vertelden ze hoe tevreden ze waren met hun relatie en hoe stabiel de relatie is.

Snelle seks

Koppels die snel seks hadden – bijvoorbeeld op de eerste date of binnen een maand – waren het meest ontevreden over hun relatie. Terwijl stelletjes die hadden gewacht met seks tot ze getrouwd waren, juist heel happy zijn. Ook opvallend: 40 procent van de ondervraagden had wel eens seks gehad op de eerste of tweede date.

Betrouwbaar

Waarom is het zo dat je beter even kunt wachten om elkaar kleren van het lijf te scheuren? Volgens de onderzoekers nemen mensen die wachten de tijd om te ontdekken of iemand betrouwbaar is. Ook is dan duidelijker hoe iemand communiceert en of de ander dezelfde waarden heeft in het leven. Als je meteen met elkaar de koffer in duikt, kan de rush ervoor zorgen dat je niet meer rationeel kunt nadenken over je relatie.

Zie je in een man een relatiekandidaat? Test dan toch even je wilskracht. Je zult het later dubbel en dwars in kunnen halen…

Bron: Live Science

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.