seks is als lijm
22 October 2018

Geen seks op de eerste date is de sleutel tot succes

Geen seks op de eerste date. Sinds je alle afleveringen van Sex and the City hebt verslonden, houd je je keurig aan deze favoriete regel van Charlotte. Al blijf je soms trillend van verlangen achter na een afspraakje, je blijft sterk. Maar je doet het niet voor niets, want het werkt écht.

Zelfbeheersing

Gemakkelijk is het niet, om te wachten. Zoals zelfbeheersing eigenlijk nooit easy is. Niet als je chocolade eet en ook niet met seks. Gaat chocolade beter smaken als je de reep niet in één keer opeet? Daar valt over te twijfelen. Maar het uitstellen van seks maakt je relatie écht beter, zo blijkt uit onderzoek gepubliceerd in the Journals of Family Psychology.

Stabiele relatie

De onderzoekers ondervroegen 2035 heteroseksuele mensen, met een gemiddelde leeftijd van 36 jaar. De deelnemers vertelden onder andere over hun seksuele relaties met hun partner. Ook vertelden ze hoe tevreden ze waren met hun relatie en hoe stabiel de relatie is.

Snelle seks

Koppels die snel seks hadden – bijvoorbeeld op de eerste date of binnen een maand – waren het meest ontevreden over hun relatie. Terwijl stelletjes die hadden gewacht met seks tot ze getrouwd waren, juist heel happy zijn. Ook opvallend: 40 procent van de ondervraagden had wel eens seks gehad op de eerste of tweede date.

Betrouwbaar

Waarom is het zo dat je beter even kunt wachten om elkaar kleren van het lijf te scheuren? Volgens de onderzoekers nemen mensen die wachten de tijd om te ontdekken of iemand betrouwbaar is. Ook is dan duidelijker hoe iemand communiceert en of de ander dezelfde waarden heeft in het leven. Als je meteen met elkaar de koffer in duikt, kan de rush ervoor zorgen dat je niet meer rationeel kunt nadenken over je relatie.

Zie je in een man een relatiekandidaat? Test dan toch even je wilskracht. Je zult het later dubbel en dwars in kunnen halen…

Bron: Live Science

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Het mag weer: Daten in real life!

Nu de terrassen weer open zijn, is het voor singles mogelijk...

Single Nederland plant massaal eerste date op terras na heropening

Samen dingen ondernemen wordt straks, nu het ook weer mag, dé...

Geen ongemakkelijke stiltes meer met deze 15 vragen op je eerste date

Je wil iemand zo snel mogelijk leren kennen, maar vaak vertrekt...

Singles komen weer in actie!

Singles lijken met zicht op de nieuwe fase van de intelligente...

Een op zes Nederlanders heeft vaker seks door corona

Maar liefst zeventien procent van de Nederlanders heeft vergeleken bij de...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie

SmartSingles.nl