uitgaan spanje

Geen kater van goedkope wijn: zo lukt het!

Iedereen die weleens een kater heeft gehad van een goedkope wijn, weet dat de ervaring niet een is die voor herhaling vatbaar is. Maar wijnen van betere kwaliteit die de kater kunnen voorkomen, kunnen een hoge prijs hebben. Het goede nieuws is dat je niet speciaal duurdere wijn hoeft te kopen, want er zijn enkele hacks die je kunt gebruiken om een ​​kater te vermijden, zelfs voor de goedkoopste variant. We zetten ze hier op een rij.

Neem een antihistamine

Als je weet dat je alleen van rode wijn katers krijgt, kan het zijn dat je een histamine probleem hebt. Als je van rode wijn wilt genieten, neem dan wat antihistaminicum voordat je drinkt en dat zou beslist een verschil moeten maken.

Neem vooraf vitamine C

Neem Vitamine C voordat je drinkt. Hoewel dit je er niet van weerhoudt om dronken te worden, is het bewezen dat het de toxiciteit van alcohol en de prikkelbare bijwerkingen die je de volgende dag hebt, vermindert.

Ga de volgende dag trainen

Dat is de beste kater-preventie – de angst stopt het bestellen van een laatste glas wijn.

Neem multi-vitamine voordat je slaapt

Neem multi-vitamine van goede kwaliteit voordat je gaat slapen. Alcohol put je lichaam uit van belangrijke mineralen, vooral magnesium, kalium en zink.

Drink veel water

De meeste katers komen van uitdroging – daarom heeft het meer te maken met de hoeveelheid die je gedronken hebt dan met de prijs van de wijn. Daarom moet elk glas wijn altijd worden gecombineerd met een glas water. Drink ook altijd een groot glas water voor het slapen gaan. Zet ook een flesje water naast je bed zodat je kunt drinken als je dorstig wordt.

Drink wijn met minder alcohol

Drink wijnen met minder alcohol. Wijnen met een lagere alcoholindicator komen meestal uit koelere klimaten. Goede lage alcohol opties zijn onder andere: Pinot Noir, Riesling, Beaujolais, Sauvignon Blanc, spritzers, en Duitse witte wijn en wijnen uit de Loire-vallei.

Kijk uit voor de grootte van het glas

Hoe groter het glas, hoe meer wijn je drinkt. Neem dus kleinere glazen. Ook is een groot glas (250 ml) een derde van een fles … iets dat de moeite waard is om in gedachten te houden wanneer je jezelf vertelt dat je maar twee glazen in de kroeg hebt gehad!

Eet tijdens het drinken

Eet terwijl je drinkt! Dit vertraagt ​​de snelheid van alcoholabsorptie in het bloed.

Vermijd zoete dranken en zoet eten

Vermijd hooggeraffineerde suikerhoudende frisdranken of eten tijdens het drinken van alcohol.

Geraffineerde suiker kan het immuunsysteem activeren en ontstekingen veroorzaken, wat de mentale processen de volgende dag kan beïnvloeden.

Pijnstillers

Heb je een kater hoofdpijn? Niet-steroïde ontstekingsremmende pijnstillers kunnen enige verlichting bieden. Deze omvatten ibuprofen (Advil en vergelijkbare medicijnen) en naproxen (Aleve).

Bron: Women Online

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.