taken niet uitstellen

Geef uitstelgedrag geen kans: volg dit regeltje

De meeste taken die we blijven uitstellen zijn doorgaans helemaal niet zo moeilijk om te doen. Je hebt het talent en de mogelijkheden om resultaten binnen te halen, maar blijft om één of andere reden gewoon uitstellen. Las daarom vanaf nu volgende strategie in om je doelen efficiënter te bereiken.

Twee-minuten-Regel

Pak uitstelgedrag aan met de ‘Two-minute Rule’. Kijk naar het takenpakket voor je neus. Kan je iets in minder dan twee minuten afwerken? Doe het dan gewoon. Denk maar aan de was in de machine steken, de vuilzakken buiten zetten, een noodzakelijk mailtje sturen, …

Rest volgt vanzelf

Uiteraard kan niet al het uitgestelde werk gedaan worden op een recordtijd. Toch kan deze ‘twee minutenregel’ ook resultaten opleveren voor grotere opdrachten. Even de wijsheid van Isaac Newton erbij halen. Objecten in rust hebben de neiging om in rust te blijven, terwijl bewegende dingen doorgaans in beweging blijven. Dit geldt ook perfect voor de mens. Eens je die eerste twee minuten overleefd hebt, zal de rest wel volgen.

Inspiratie

Is je doel bijvoorbeeld gezonder eten? Start dan al eens met één stuk fruit en je zal al snel inspiratie hebben voor gezonde maaltijdsalades. Moet je hoogdringend dat ene boek lezen? Begin dan met de eerste pagina. Voor je het weet is hoofdstuk drie ook verslonden. Staat je lichaamsbeweging op een laag pitje? Doen dan je sportschoenen aan wandel de deur uit. Op twee minuten is dat zeker en vast gefixt.

Mentaal

Dit eenvoudige regeltje is dus niet zozeer resultaatgericht. Het focust eerder op het mentale proces achter ons uitstelgedrag. Het draait rond constant actie ondernemen en in beweging blijven. Prestaties komen vanzelf voort uit de ervaring.

Probeer het nu

We kunnen niet garanderen dat de ‘Two-minute Rule’ dé oplossing is voor jou. Wat we wel weten is dat het nooit kan werken als je het niet probeert. Staat er NU iets op je todolijstje dat je in minder dan twee minuten kan doen? Klap dan je scherm dicht en doe het. Go!

Nieuwe afspraak

Ben je single en staat er een telefoonnummer voor een mogelijke afspraak met dat lieve meisje of met die leuke man al tijden op jouw lijstje, maar stel je dat uit omdat je het spannend vindt? Bel nu of stuur een berichtje. Wanneer deze actie ondernomen is,moet er vanzelf een reactie komen. Doen!

Bron: HLN

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!