7 datingapps om te testen

Geef niet meer geld uit dan goed voor je is

Jij hebt dat vast ook wel dat je inkopen gedaan hebt en bij thuiskomst bedenkt dat het eigenlijk niet echt allemaal nodig was dit te kopen. Ook dat je dacht juist goedkoop uit te zijn maar dat dit juist helemaal niet het geval is. Er zijn namelijk mensen opgeleid die geleerd hebben slimme combinatie van psychologische verkooptechnieken in te zetten om jou meer te doen kopen dan je oorspronkelijk van plan was.

Bepakt en bezakt thuis komen

Je komt thuis, bepakt en bezakt en beseft dat een overmatig uitgave patroon je weer overvallen parten heeft gespeeld. Je bedenkt je dan dat je hier best iets aan zou willen doen. Wat zijn dan precies de fouten? Wanneer je dat helder hebt, dan besef je beter hoe je die in de toekomst kunt vermijden.

1. Meer geld uitgeven om meer te besparen

Tweede halve prijs, 3 halen 2 betalen. Reclame die je doet denken dat je geld gaat besparen, door in eerste instantie meer uit te geven. Een andere veel voorkomende val is bij online shoppen, nog een extra kledingstuk in je winkelmandje gooien, zodat de verzendkosten niet betaald hoeven worden.

Je kunt deze instinkers vermijden door op voorhand jezelf een budget te stellen en je daar aan te houden natuurlijk. Valt een aanbieding nog binnen je promotie dan is dat mooi meegenomen. Voor online shoppen geldt hetzelfde. Het gebruik van online actie codes voor korting of gratis verzending, zijn leuke meevallers.  Probeer jezelf soms te beheersen en te wachten tot je echt een aantal zaken nodig hebt, zodat je binnen de kortingen valt.

2. Aanbiedingen bij de kassa

Zowel in de supermarkten als in kleine winkeltjes, staan er links en rechts van de kassa veel aanbiedingen uitgestald. Ook zijn er winkels waar het kassa personeel verplicht is te vragen of je geen interesse hebt in een pakje kauwgom of snoepjes. Het zijn in ieder geval voorwerpen waar je niet de winkel voor binnen gegaan bent. Die je ongezien niet zou willen kopen. Toch wordt het verkocht. De drang om zo’n koopje te weerstaan is dus voor veel mensen te groot.

Voor je echt bij de kassa beland bent, moet je echt kritisch de inhoud van je mandje doorlopen. Haal er alsnog uit wat je niet had willen kopen. Wat je niet nodig hebt. Zet bij wijze van spreken oogkleppen op zodra je in de buurt van de kassa komt. Kijk alleen naar het kapsel van de persoon voor je. Recht vooruit dus.

3. Neem niet te veel tijd om te winkelen

Boodschappen kun je best op een laat moment doen. Bij veel winkels heb je dan de afgeprijsde producten en dat is vaak snel verdiend. Je moet je dan natuurlijk niet tot iets laten verleiden omdat de keus mogelijk beperkt is, maar dat valt meestal wel mee. Een cadeautje voor iemand kopen op de valreep dat is een minder goed idee. Je moet dan perse met iets thuiskomen. De keuze valt dan weleens te duur uit omdat de druk te hoog wordt. Je kunt niet met lege handen thuiskomen.

Je weet al tijden dat je beste vriendin jarig is, dus ga op tijd nadenken over een cadeautje. Kijk en vergelijk dan prijzen op sites of bij verschillende winkels. Over de gewone boodschappen kun je ook voor de komende week een soort budget bedenken. Tot hier en niet (veel) verder. Soort bescherming van je eigen portemonnee.

4. Bulk inkopen doen

Grote hoeveelheden kopen lijkt meestal een verantwoorde beslissing, omdat je er in de meeste gevallen geld mee bespaart. Toch is het niet altijd het beste plan, zeker wanneer je als singel of alleenstaande moeder niet voor een groot gezin koopt. Daarbij komt het probleem van het opslaan, dat geeft vaak irritatie. Vijf pakken waspoeder, waar laat je die nu? Met eten moet je zelfs nog goed rekening houden met de houdbaarheidsdatum. Dingen weggooien is helemaal zonde.

Schat voor je inkoop in hoe lang je wel niet doet met bijvoorbeeld de waspoeder. Eer jij door een kleine voorraad heen bent, is er al lang weer een nieuwe aanbieding geweest. Zorg verder dat je goed weet waar jij je gekochte kunt opbergen. En vergeet niet dat je ergens een opgeborgen voorraad hebt van het een of het ander.

5. Maak altijd een boodschappenlijstje

Boodschappen doen en er van te voren niet over nadenken en al helemaal geen boodschappenlijstje hebben, dat is vragen om moeilijkheden. Weet je eigenlijk al niet wat je moet hebben, dan koop je altijd te veel. Dan zijn verleidingen moeilijker te weerstaan.

Je kunt jezelf dwingen een boodschappen lijstje te maken, zodat je niet in deze val trapt. Dit geld ook voor kleding of  schoenen. Stonden er schoenen op je lijstje? Nee, niet kopen dan. Je ging op zoek naar een broek. Even verder zoeken dus.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!