erop uit met singles

Geef jouw kleur aan je profielfoto voor datingsites

Vrouwen die rood dragen krijgen meer berichtjes en verzoeken voor dates dan dames in andere tinten op datingsites, dat onthult een nieuw boek. Een Britse journaliste nam de proef op de som en besluit dat alles afhangt van waar je naar op zoek bent.

Outfitkleur

Auteur Adam Alter bestudeerde voor zijn boek ‘Drunk Tank Pink’ welke outfitkleur het beste werkt op datingsites. Daaruit blijkt dat mannen zich meer aangetrokken voelen tot een vrouw in rood, ze zullen haar ook vaker uitvragen.

Kleur van jurk

De Britse journaliste Bella Battle testte deze theorie uit voor de tabloid ‘The Sun’. Ze paste met digitale technieken de kleur van haar jurk om de twee dagen aan op de website op Match.com. Daaruit bleek verrassend dat haar groene jurk het meeste reacties uitlokte.

Roze

Bella begon haar experiment met een roze outfit, als reactie hierop kreeg ze drie ‘knipoogjes’ en het bericht dat één man haar profiel had opgevraagd.

Zwart

Bij een zwarte jurk kreeg ze twee verzoeken om te chatten. Na een korte sessie werd al snel duidelijk dat een van de twee op seks uit is, hij doet meteen een ondeugend voorstel. Zwart geeft duidelijk een seksuele boodschap.

Rood

Bella was aanvankelijk erg sceptisch over rood, maar het leverde haar wel resultaat op. Haar profiel werd toen 20 keer bekeken en ze kreeg zeven knipoogjes in 24 uur, wel maar een berichtje. Mannen lijken met een rode dame wel te willen flirten, maar slechts een mannelijke single wou echt ùet jaar afspreken.

Wit

Wit blijkt een totale afknapper te zijn, het leverde slechts een knipoog in twee dagen op.

Groen

Dé verrassing van het experiment is groen. Het profiel van Bella wordt bij deze kleur het meest bekeken en vijf mannen duiden haar als favoriet aan. Ze krijgt twee mails van singles die vinden dat ze er oprecht uitziet. Het besluit van Battle luidt: “Voor oprechte reacties van vriendelijke mannen die een relatie willen kun je best voor groen gaan.”

Bron: HLN

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam