relatie zoeken

Geef je zelfvertrouwen een flinke boost

Op je werk gaat het wél goed: je hebt vertrouwen in eigen kunnen. Maar bij het aangaan van relaties voel je je minder zeker. Als je iemand echt leuk vindt bij het daten ben je regelmatig bang dat je niet mooi, interessant of gezellig genoeg bent voor de ander. Hierdoor verlopen de dates regelmatig stroef.

Die onzekerheid gaat helemaal opspelen als die ander jou echt wil leren kennen. Dan ga je je terughoudend opstellen, je onhandig gedragen. Omdat ergens dat stemmetje in je achterhoofd zeurt: “jij bent niet goed genoeg…” Stel je toch eens voor dat die ander ziet wie jij echt bent!

Een gebrek aan zelfvertrouwen zorgt voor een negatieve spiraal

Een gebrek aan zelfvertrouwen en de angst om jezelf helemaal te laten zien in relaties heeft nare gevolgen. Misschien heb jij, net als veel andere singles, het daten maar helemaal afgeschaft. “Dan maar liever alleen”, denk je regelmatig. Of misschien ga je dapper door, tot het weer begint te knagen als je weer iemand hebt ontmoet. Je wilt niets liever dan bevestiging van de ander en bent bang iets verkeerds te doen, maar die onzekerheid maakt je geen leuker persoon. Je neemt maar snel weer afstand, omdat jij toch nooit aan al die verwachtingen van de ander kan voldoen. Waardoor die beginnende relatie weer strandt. En je weer alleen zit met nog minder zelfvertrouwen dan daarvoor.

Er is iets aan te doen

Gelukkig is er iets aan te doen: aan zelfvertrouwen kun je werken. Onlangs bleek weer uit onderzoek, dat naast acceptatie en zelfcompassie ook hele kleine gedragsveranderingen al tot meer zelfvertrouwen kunnen leiden. En dat als je je zelfvertrouwen vergroot, je meteen aantrekkelijker wordt voor anderen. Je durft meer van jezelf te laten zien zonder dat je bang bent dat die ander je afwijst. Dus tijd om je zelfvertrouwen te vergroten en het aangaan van een relatie stuk aangenamer te maken!

Workshop “Vergroot je zelfvertrouwen”

Wil jij meer weten over hoe ook jij je zelfvertrouwen een boost kan geven? In deze workshop ga je ervaren hoe dit werkt. En wat je moet doen om te zorgen voor een duurzame verbetering van jouw zelfvertrouwen.

Kortom:

  • Voel jij je nerveus, onzeker of ongemakkelijk tijdens het daten?
  • Ga je (vervolg)dates uit de weg omdat je je onzeker voelt?
  • Durf jij je niet te laten zien, omdat je bang bent dat de ander je afwijst?
  • Is het starten van een relatie niet meer leuk omdat je vertrouwen in jezelf minder wordt?
  • Zit er ergens een stemmetje dat jij niet de moeite waard bent?
  • Heb je het gevoel dat er iets mis met je is omdat relaties bij jou altijd verkeerd aflopen?
  • Wil je meer zelfvertrouwen ontwikkelen in een relatie?
  • Kortom: wil je af van al die onzekerheid en gewoon een fijne relatie aangaan?

Dan is deze workshop iets voor jou!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.