Gedumpte vrouwen zijn aantrekkelijker

Mannen hebben een voorkeur voor vrouwen die gedumpt werden, terwijl vrouwen mannen verkiezen die zelf hun vorige relatie beëindigden. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek.

De onderzoekers van de Universiteit van Michigan waren zelf verbaasd over deze resultaten: onderzoekleidster Christine Stanik verwachtte dat zowel mannen als vrouwen een partner zouden verkiezen die zelf zijn of haar laatste relatie verbrak.

Als verklaring voor deze resultaten, beroept Stanik zich op rolpatronen: ‘een vrouw die een relatie verbreekt wordt gezien als te kieskeurig’, zo zegt ze. Dat zou mannen onzeker maken.

Een man die zijn ex dumpte, wordt daarentegen gezien als machtig en dominant, eigenschappen die voor mannen als kwaliteiten worden gezien. Bovendien gaan vrouwen er van uit dat hij dan niet meer aan zijn ex vasthangt, wat de slaagkansen van de relatie groter maakt.

Deze resultaten zijn enkel van tel voor wie op zoek is naar een vaste relatie. Voor losse flirts of one night stands maakt het niet uit wie de vorige relatie verbrak.

 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?