gold digger

Gedrag golddiggers en players genetisch bepaald

Mannen komen van Mars en de vrouwen van Venus, is een cliché. Zo ook dat mannen een mooie vrouw willen en vrouwen vooral een rijke man. Vervelend lijkt het maar cliché’s hebben vaak een kern van waarheid. Zo lijkt de laatste uitspraak kort door de bocht maar lijkt het wereldwijd zo te zijn.  Players en golddiggers kunnen er eigenlijk ook niks aan doen, het is genetisch bepaald, of ze nu willen of niet.

Behoeftes niet cultureel bepaald

Wereldwijd lijkt te gelden dat mannen een zo jong en aantrekkelijk mogelijke partner willen  en vrouwen een oudere, ambitieuze en liefst rijke partner wensen. Om dit te staven is onderzoek verricht onder 4764 mannen en 5389 vrouwen uit 33 landen en met 37 culturen. De resultaten van dit onderzoek zijn gepubliceerd in het tijdschrift Personality & Social Psychology Bulletin. Kort samengevat komen dezelfde verschillen tussen de behoeftes van vrouwen en mannen voor in alle culturen.

Genderverschil wat betreft voorkeur levenspartner

De basis van het onderzoek ging uit van de bewering dat de onderliggende psychologie van mannen en vrouwen dezelfde is, maar dat er een genderverschil is waar het gaat om de levenspartner. Dit werd gezegd door onderzoeker Davind Buss. Hij gaat verder door te zeggen dat dit het geval is in zowel culturen waarin mannen en vrouwen gelijkwaardig zijn, te denken valt aan Zweden en Noorwegen, maar ook in culturen waar vrouwen en mannen zeker niet gelijkwaardig zijn, zoals in Iran.

De ondervraagden kregen allen 19 kenmerken voorgelegd waarvan ze moesten aangeven welke zij voor hun echtgenoot het meest van belang vonden. Bij zaken als goede financiële vooruitzichten, lichamelijke aantrekkingskracht, ambities, leeftijd en eerdere seksuele relaties blijken de genderverschillen het duidelijkst.

Man wil jonge partner, vrouw wil rijke man

De voorkeuren waren zo uniform dat in 92,2% van de gevallen juist kon worden ingeschat of de ondervraagde een man of een vrouw was. Mannen hebben duidelijk een voorkeur voor partners die jong zijn, nog niet veel seksuele ervaring hebben en uiterlijk aantrekkelijk zijn. Vrouwen  hebben liever een goede financieel toekomst, een hogere status en de nodige ambitie als vooruitzicht. Waar heeft dit mee te maken? Volgens de wetenschapper heeft dit alles te maken met de zogenaamde selectiedruk.  Gedurende de evolutie hebben mannen en vrouwen met andere uitdagingen van doen gehad en het kan niet anders dan dat je dit terugziet.

Nageslacht is van belang

Het feit dat vrouwen een oudere man prefereren boven een jongere dat is omdat het hun kans op het doorgeven van genen vergroot. Mannen op leeftijd daarentegen zijn meer gebaat bij een jongere vrouw wanneer het gaat over het krijgen van nageslacht.

Er wordt niets nieuws verteld  wanneer een onderzoeker zegt dat vrouwen die hun tijd nodig hebben voor zwanger zijn en het zorgen voor kinderen, die tijd niet kunnen gebruiken om geld te verdienen. Om als vrouw een kind op de wereld te zetten is het dus makkelijker wanneer iemand anders de middelen heeft om het gezin te onderhouden.

Golddigger moet zichtbaar zijn

Heb je als rijke man dus de financiële middelen dan moet je ook nog te weten komen welke vrouwen vruchtbaar zijn en een kind willen. Die zichtbare kenmerken moeten dus wel zichtbaar zijn, maar dat is bij golddiggers meestal niet zo’n probleem.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Vijf tips voor de perfecte date
By danny@db-online-marketing.nl ·
2 oktober 2023

Indruk maken op je date: Tips voor een succesvolle eerste indruk

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date
By Redactie ·
29 mei 2023

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen