wachtwoorden online

Gebruik van Facebook in relaties

Heb jij ook zoveel vrienden op Facebook? Maar wil je wel alles weten wat je iedere dag voorbij ziet komen over die anderen. Soms is het vermakelijk om te zien waar andere hun interesse in hebben. Het maakt ongewild vaak ook meer duidelijk dan je lief is. Dat je vrouw weer nieuwe schoenen besteld heeft, dat hoef jij niet op Facebook voorbij te zien komen. Of dat de vriendin van je ex helemaal dol is op die dure sieraden, dat nieuwtje kan je gestolen worden.

Vage kennissen zijn Facebook vrienden

Het gebruik van Facebook is zo dubbel. Wanneer je weinig vrienden hebt, dan oogt dat ook zo zielig. Dus waarschijnlijk heb jij ook veel kennisen die op Facebook ineens vrienden zijn. Waarover je van alles voorbij ziet komen, waarvan je denkt wat moet ik daar mee. Maar ook kun je op Facebook pagina van mensen loeren die helemaal niet je vrienden zijn. Zoals je ex en zijn nieuwe vriendin.

Facebook stalken maakt niet gelukkig

Het is de kracht van sociale media is die ons toestaat informatie snel op te zoeken. We kunnen ongestraft iemands persoonlijke leven binnendringen. Volgens een studie van de Western University heeft 88 procent van de vrouwen tussen 18 en 35 jaar oud ooit een blik geworpen op de Facebook, Instagram of Twitter-pagina van hun ex. 80 procent gaf dan weer toe dat ze ook de nieuwe partner van hun ex daar al hebben opgezocht. Uit datzelfde onderzoek bleek dat hoe meer Facebook-stalking er gebeurde, hoe ongelukkiger de zogenaamde stalkers zich voelden.

Obsessie gaat over

Het is een soort obsessie omdat je zelf niet helemaal gelukkig bent. Je gunt de ander eigenlijk nog geen gelukkig leven. Het is duidelijk dat dit obsessie geloer naar de nieuwe partner van onze ex eindigt wanneer we compleet over hem heen zijn. Ben daarom ook niet te teleurgesteld in jezelf. Dat is een onderdeel van verwerken van rouw, van afscheid nemen.

Ontvrienden op Facebook van je eigen partner

Ongewild over je huidige partner allerlei wetenswaardigheden voorbij zien komen, daar stijgt je eigen partner voor jou vaak niet door in aanzien. De ander mag liken wat hij of zij wil, maar dat hoef jij allemaal niet mee te krijgen. Een bekende  Amerikaanse relatiedeskundige adviseert zijn cliënten dan ook om hun partner te ontvrienden op Facebook.  Het resultaat is dat de relatie er enorm op vooruitgaat.

Deze relatiedeskundige  realiseerde het voor zichzelf al een tijdje dat hij eigenlijk geen vrienden wilde zijn met zijn eigen vrouw op Facebook,  hij wilde al die informatie niet. Eigenlijk wilde hij minder informatie en meer mysterie en onvoorspelbaarheid. Hij heeft dat in de praktijk gebracht en dat beviel de relatiedeskundige zo goed dat hij nu al zijn cliënten hetzelfde adviseert.

Smartphone bron van spanning

Ook pleit deze relatiedeskundige er voor om de smartphone weg te leggen als je een gesprek hebt met je partner. De conversatie verandert met een smartphone in de buurt.

Ook blijkt uit dit recente onderzoek onder 2200 Amerikanen dat 25% van de mensen met een serieuze relatie merkte dat de telefoon het samenzijn afleidde. Onder jongvolwassenen tussen 18 en 29 jaar was dit zelfs 41%. Van streek zijn door iets wat je partner online gedaan heeft, daar heeft zo’n 10% ervaring mee.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.