wachtwoorden online
15 September 2015

Gebruik van Facebook in relaties

Heb jij ook zoveel vrienden op Facebook? Maar wil je wel alles weten wat je iedere dag voorbij ziet komen over die anderen. Soms is het vermakelijk om te zien waar andere hun interesse in hebben. Het maakt ongewild vaak ook meer duidelijk dan je lief is. Dat je vrouw weer nieuwe schoenen besteld heeft, dat hoef jij niet op Facebook voorbij te zien komen. Of dat de vriendin van je ex helemaal dol is op die dure sieraden, dat nieuwtje kan je gestolen worden.

Vage kennissen zijn Facebook vrienden

Het gebruik van Facebook is zo dubbel. Wanneer je weinig vrienden hebt, dan oogt dat ook zo zielig. Dus waarschijnlijk heb jij ook veel kennisen die op Facebook ineens vrienden zijn. Waarover je van alles voorbij ziet komen, waarvan je denkt wat moet ik daar mee. Maar ook kun je op Facebook pagina van mensen loeren die helemaal niet je vrienden zijn. Zoals je ex en zijn nieuwe vriendin.

Facebook stalken maakt niet gelukkig

Het is de kracht van sociale media is die ons toestaat informatie snel op te zoeken. We kunnen ongestraft iemands persoonlijke leven binnendringen. Volgens een studie van de Western University heeft 88 procent van de vrouwen tussen 18 en 35 jaar oud ooit een blik geworpen op de Facebook, Instagram of Twitter-pagina van hun ex. 80 procent gaf dan weer toe dat ze ook de nieuwe partner van hun ex daar al hebben opgezocht. Uit datzelfde onderzoek bleek dat hoe meer Facebook-stalking er gebeurde, hoe ongelukkiger de zogenaamde stalkers zich voelden.

Obsessie gaat over

Het is een soort obsessie omdat je zelf niet helemaal gelukkig bent. Je gunt de ander eigenlijk nog geen gelukkig leven. Het is duidelijk dat dit obsessie geloer naar de nieuwe partner van onze ex eindigt wanneer we compleet over hem heen zijn. Ben daarom ook niet te teleurgesteld in jezelf. Dat is een onderdeel van verwerken van rouw, van afscheid nemen.

Ontvrienden op Facebook van je eigen partner

Ongewild over je huidige partner allerlei wetenswaardigheden voorbij zien komen, daar stijgt je eigen partner voor jou vaak niet door in aanzien. De ander mag liken wat hij of zij wil, maar dat hoef jij allemaal niet mee te krijgen. Een bekende  Amerikaanse relatiedeskundige adviseert zijn cliënten dan ook om hun partner te ontvrienden op Facebook.  Het resultaat is dat de relatie er enorm op vooruitgaat.

Deze relatiedeskundige  realiseerde het voor zichzelf al een tijdje dat hij eigenlijk geen vrienden wilde zijn met zijn eigen vrouw op Facebook,  hij wilde al die informatie niet. Eigenlijk wilde hij minder informatie en meer mysterie en onvoorspelbaarheid. Hij heeft dat in de praktijk gebracht en dat beviel de relatiedeskundige zo goed dat hij nu al zijn cliënten hetzelfde adviseert.

Smartphone bron van spanning

Ook pleit deze relatiedeskundige er voor om de smartphone weg te leggen als je een gesprek hebt met je partner. De conversatie verandert met een smartphone in de buurt.

Ook blijkt uit dit recente onderzoek onder 2200 Amerikanen dat 25% van de mensen met een serieuze relatie merkte dat de telefoon het samenzijn afleidde. Onder jongvolwassenen tussen 18 en 29 jaar was dit zelfs 41%. Van streek zijn door iets wat je partner online gedaan heeft, daar heeft zo’n 10% ervaring mee.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Dit is waarom de social media een relatiebreuk erger maakt

Voordat er social media bestond was een relatiebreuk vaak al gewoon...

Langeafstandsrelatie; hoe werkt dat?

Je hoort er steeds vaker over; een relatie met iemand in...

Te veel bliepjes op de smartphone

Het hoge bezit leidt tot een veelvuldig gebruik van de smartphone....

Vrienden met je ex niet altijd een goed idee

Het klinkt natuurlijk ideaal: vrienden blijven met je ex. Maar in...

Deze 7 lessen maken je wijzer over relaties

Heel veel mensen dromen van een liefde voor altijd; en toch...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

Culi gids

Met singles gezellig eten? Ga eens...

advertentie