berichten ex facebook verbergen

Gebruik sociale media veroorzaakt scheiding

Sociale media kanalen zoals Facebook, Snapchat, Twitter en WhatsApp beheersen steeds meer ons leven. Hapje eten? Eerst even posten op Instagram. Naar een festival of concert? Even posten op Facebook. We zijn een groot deel van onze tijd bezig met het online updaten van ons leven. Sinds kort spelen sociale media ook een voorname rol bij scheidingen.

Uit een onderzoek naar de effecten van sociale media op relaties blijkt dat er een fikse stijging was in het aantal scheidingen. Veroorzaakt door posts op Facebook, Skype, Snapchat, Twitter en WhatsApp.

Aanleiding voor scheiding

Volgens een advocatenbureau dat de aanleiding gaf voor dit onderzoek was Facebook zo’n vijf jaar geleden nog een zeldzame aanleiding om een scheiding aan te vragen. Tegenwoordig is het schering en inslag. Sociale media, en dan vooral posts op Facebook, worden veelvuldig ingezet en aangekaart tijdens echtscheidingen.

Van verdenking tot scheiding

Sociale media blijken dus een gevoelige kwestie. Een enquête van Censuswide bij 2.011 stellen ontdekte dat maar liefst een derde hun login gegevens verbergt voor hun partner. Bovendien had een vijfde van de deelnemers wel al eens iets ‘verdachts’ gezien op de sociale media van hun echtgenoot. Zo’n 14% gaf toe de account van hun partner in de gaten te houden, enkel en alleen om erachter te komen of ze bedrogen werden. Bijzonder opmerkelijk: een op zeven gaf aan soms zo kwaad te worden om bepaalde posts dat ze overwogen om een scheiding aan te vragen.

Ruzie

Andere redenen om in de account van een partner in te loggen, waren om zijn of haar locatie na te kijken en om op te volgen met wie ze allemaal communiceerden. Zo’n 25% van de deelnemers hadden minstens één keer per week ruzie over het gebruik van sociale media, maar bij een vijfde kwamen zulke ruzies dagelijks voor. Voer voor zulke discussies zijn onder andere berichten naar ex-partners of onbekenden, of het posten van ongepaste foto’s.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.